Annonce
Erhverv

Fandt kærligheden i Indien: Nu vil May Britt åbne danskernes øjne for det indiske køkken

Sammen med sin mand Manoj Rajput har May Britt Beutnagel virksomheden Maymays, der laver indiske snacks. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Hun har rejst de fleste steder, men særligt Indien har gjort stort indtryk på May Britt Beutnagel. Med en fortid som verdenskvinde var det klart, at hun skulle være i rejsebranchen, men den drøm brast, da coronavirussen gjorde sit indtog. I stedet måtte hun tænke i helt andre baner. Med Indien som inspiration, naturligvis.

Skårup: I luften svæver duften fra den røgelsespind, der lige har brændt. På væggen hænger en lille hylde med to små, farverige billeder.

Billederne viser de to hindu-guder Ganesh og Laxmi. Ganesh er guden, der fjerner forhindringer, og Laxmi er guden, der står for velstand. Begge er ofte at finde i indiske virksomheder og forretninger.

Men det er slet ikke Indien, vi befinder os i. Vi er på Østergade i Skårup, hvor May Britt Beutnagel og ægtemanden Manoj Rajput er i gang med at flytte deres virksomhed Maymays, der producerer indiske snacks, hen.

Annonce

- Der er ikke så meget at se her endnu, siger May Britt Beutnagel og slår ud med armen, idet hun griner.

Helt officielt er det egentlig May Britt Beutnagels mand, Manoj Rajput, der er indehaver af Maymays, men planen er, at det skal omregistreres, så det bliver parrets fælles virksomhed.

- Det er vigtigt at sige, at det er min mands virksomhed. Det skal vi lige have ordnet, men lige nu er det min mands, forklarer May Britt Beutnagel.

Fandt kærligheden på den anden side af jorden

Historien om May Britt Beutnagels kærlighed til Indien starter, da hun er i starten af tyverne.


Jeg har altid haft den her udlængsel

May Britt Beutnagel


- Fra jeg var 20, til jeg var 25, rejste jeg hele tiden. Jeg rejste blandt andet til Indien, hvor jeg købte en veteranmotorcykel, som jeg kørte rundt i landet på, og som jeg også kørte hjem til Danmark på, og det var mit første møde med Indien, fortæller hun.

Efter den første rejse til Indien var hun ikke i tvivl. Hun måtte tilbage.

- Jeg har altid haft den her udlængsel. Jeg mødte min mand i Mumbai i 2010, da jeg underviste dernede, siger hun.

Parret har taget et stykke af Indien med til Skårup, hvor de flytter deres firma hen. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Hendes mand, Manoj Rajput, kommer fra Mumbai. I starten af deres forhold boede de i hver deres land, men i 2013 tog May Britt Beutnagel springet og flyttede til byen med de 15 millioner indbygger. Hun og Manoj fik en søn, men i 2015 blev Mumbai for meget, og parret besluttede sig for at flytte til Danmark. Nærmere betegnet Ollerup.

- Vi flyttede, fordi der er forurening og meget overbefolket i Mumbai. Der er ingen bevægelsesfrihed. Min mand arbejdede tre kilometer fra vores hjem, men alligevel tog det ham ofte en time at komme til og fra arbejde. Vi måtte også altid have øje på vores søn. Han kunne ikke bare gå ud og lege, siger May Britt Beutnagel.

Annonce

Så kom corona

Manoj Rajput arbejder til daglig som kommerciel pilot, og May Britt Beutnagel var i fuld gang med at få en fod indenfor i rejsebranchen, da covid-19-pandemien ramte. Pludselig havde ingen af dem noget at lave, og så måtte de være kreative.

- Vi har før eksperimenteret med snacks, det er jo virkelig noget, indere elsker, siger May Britt Beutnagel med et smil.

- Vi ville bare gerne gøre det lidt sundere.

Mumbai Munchies fra Maymays er finalist til dette års Produktpris. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Sådan opstod idéen til firmaets Maymays og produktet Mumbai Munchies.

- Vi gik så i gang, og så spurgte vi vores naboer, om de ville være testpersoner, og de var alle sammen helt vilde med det, fortæller hun.

Annonce

Finalist i konkurrence

I oktober 2020 blev firmaet momsregistreret og begyndte at sælge til små butikker. Og så blev parret for ikke så længe siden opmærksomme på Produktprisen, som afholdes af Sol over Gudhjem og er sponsoreret af Coop.

- Vi sendte en blanket ind, for der er nogle krav til produktet, for at det kan være med, og dem levede vi op til. Så vi sendte en smagsprøve afsted til dommerne, forklarer May Britt Beutnagel.

Mumbai Munchies er lavet på rismel og kikærtemel og krydret med chilipulver, ajwainfrø, bukkehornsblade, gurkemeje, spidskommen, salt og koriander. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Prøven faldt i god jord hos dommerkomiteen, der består af fem kokke og en repræsentant fra Coop, og nu er Maymays finalist i kategorien Mad.

- Det er helt vildt, lyder det fra May Britt Beutnagel, der har svært ved at skjule sin begejstring.

Annonce

Nyt i støbeskeen

Udsigten til at vinde Produktprisen er dog ikke ensbetydende med, at parret kan smide benene op og læne sig tilbage. Tværtimod. De er i gang med at flytte produktionen fra Egense Forsamlingshus til de nye lokaler i Skårup, og så varer det heller ikke længe, før en afstemning på Coops hjemmeside går i gang.

- Vi er med i sådan en afstemning ved Coop, hvor folk kan gå ind og stemme på produkter, de gerne vil kunne købe i supermarkedet, afslører hun.

Sidst, men bestemt ikke mindst, slår parret inden længe dørene op.

- Fredag 11. juni har vi lagersalg her på adressen fra klokken 14 til 16, og det kommer vi til at have en gang om ugen fremover, røber May Britt Beutnagel.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Skepsis over ny legeplads: Kommer til at gå ud over torvehandlen

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Undskyld for fjernvarmeuheld: - Nina skal holdes skadefri

Annonce