Annonce
112

Falsk alarm: Bombetrussel mod Svendborg Gymnasium

Fire ledende medarbejdere fra Svendborg Gymnasium modtog en kortfattet bombetrussel på mail torsdag morgen. Det samme gjorde to nordjyske gymnasier. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Flere ledere fra Svendborg Gymnasium modtog torsdag morgen en bombetrussel på mail, og det samme gjorde to nordjyske gymnasier. Da det blev vurderet, at der var tale om en falsk af slagsen, blev gymnasiet i Svendborg ikke evakueret.
Annonce

Svendborg: Klokken 7.24 modtog rektor Jesper Vildbrad og yderligere tre personer fra ledelsen på Svendborg Gymnasium en mail med et kortfattet budskab: Bombe på AP Møllersvej.

Jesper Vildbrad oplyser, at han læste den et minut efter, at den var landet i hans mailboks, og at han ikke tøvede.

- Jeg ringede omgående 112 og fik sendt mailen til politiet, som sendte en patrulje. Vi valgte så at dele os og gå rundt på skolen, siger han og oplyser, at der ingen lærere var i huset.

- De havde pædagogisk dag, og det var derfor studerende fra Aarhus Universitet, der havde overtaget undervisningen. Det betød, at der var mange ting, som ikke normalt ville være der, men vi kunne ikke finde noget mistænkeligt, fortæller Jesper Vildbrad, der desuden fik at vide af politiet, at gymnasierne Alssund og Brønderslev i sidste uge havde modtaget lignende trusler.

- Og da betjentene sagde, at de ikke betragtede det som en seriøs trussel, undlod jeg at rømme skolen, siger rektoren.

Rektor Jesper Vilbrad besluttede i samråd med politiet, at der ikke var grund til at evakuere eleverne. Arkivfoto: Rasmus Henriksen
Annonce

Jyske gymnasier

På det tidspunkt havde Jesper Vildbrad fået fortalt, at Svendborg Gymnasium ikke havde været alene om at få en tidlig mail.

Ledende medarbejdere på de nordjyske Dronninglund Gymnasium og Vesthimmerland Gymnasium modtog lignende kortfattede bombetrusler tidligt torsdag morgen, og i en pressemeddelelse skriver Nordjyllands Politi, at politiet var til stede på begge gymnasier uden dog at finde noget. Og at intet tyder på, at der var tale om reelle trusler.

Til Ekstra Bladet oplyser vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi, at vurderingen sker på baggrund af, at der på det seneste har været en del trusler mod folkeskoler via forældreintraet Aula, og at politiet efterforsker it-sporet.

Jesper Vildbrad er da heller ikke i tvivl.

- Det er en eller anden - jeg var lige ved at sige idiot eller tumpe - der har fornøjelse af, at man kan få evakueret skoler i tide og utide, siger han.

Sådan gik det ikke i Svendborg, hvor eleverne først fik besked om sagen, da Jesper Vildbrad orienterede dem i en mail ud på eftermiddagen.

- Det er min beslutning, og den står jeg på mål for, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce