Annonce
Fyn

Faglærte og ufaglærte hårdest ramt: Knap 500 flere er blevet ledige på Fyn

Ledigheden stiger fortsat på Fyn, især blandt de faglærte og ufaglærte. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Selvom ledigheden stiger mindre end i de foregående to måneder, er der fortsat flere arbejdsløse på Fyn. Langeland og Odense har den højeste ledighed.
Annonce

Fyn: Selvom knap så mange fynboer er blevet arbejdsløse end i marts og april, er ledigheden på Fyn nu på sit allerhøjeste siden oktober 2013.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i maj steg med 468 personer på Fyn. Det er en stigning på 3,3 procent siden april, hvilket er en mindre stigning end de to forgående måneder, hvor coronaen slog hårdest.

Der er nu 14.627 ledige svarende til 6,4 procent af arbejdsstyrken på Fyn. På landsplan er den sæsonkorrigerede steget med 6223 personer, svarende til 4,1 procent, og ledighedsprocenten er nu på 6,4 procent

Det er godt nyt i forhold til de forrige måneder, mener formand for Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Stig Møller.

- Siden første og anden genåbning i henholdsvis april og maj, ser vi at flere af disse brancher har fået sat gang i aktiviteten igen. Det er endnu ikke slået igennem i ledighedstallene for maj, hvor vi stadig ser en stigende ledighed på tværs af brancher, men i en markant lavere kadence, siger han.


Fokus er derfor på at hjælpe de ledige i job igen og regeringens opkvalificeringspakker, som træder i kraft fra august, støtter op om dette arbejde. Dette kan forhåbentlig hjælpe til fortsat at afbøde ledighedsudviklingen og på samme tid opkvalificere arbejdsstyrken, så arbejdsmarkedet og vores virksomheder står stærkere i fremtiden.

Stig Møller, formand for Regionale Arbejdsmarkedsråd


Ifølge formanden har RAR derfor en skærpet opmærksomhed omkring ledighedsudviklingen, og hvordan brancher påvirkes af kriseforløbet. Selvom alle grupper på arbejdsmarkedet er påvirket, gælder det især de ufaglærte og faglærte, fortæller han.

- Fokus er derfor på at hjælpe de ledige i job igen og regeringens opkvalificeringspakker, som træder i kraft fra august, støtter op om dette arbejde. Dette kan forhåbentlig hjælpe til fortsat at afbøde ledighedsudviklingen og på samme tid opkvalificere arbejdsstyrken, så arbejdsmarkedet og vores virksomheder står stærkere i fremtiden, lyder det fra Stig Møller.

På Fyn er ledigheden steget mest for forsikrede ledige, men alle grupper på arbejdsmarkedet er påvirket. Fordelt på a-kasser ses den højeste ledighed hos Fødevareforbundet NNF (9,7 %) og Fagligt Fælles Forbund 3F (8,8 %).

Fordelt på alder er den største ledighed hos de unge på 25-29 år med 10,6 pct. På Fyn har Langeland (7,5) og Odense (6,9) den højeste ledighed. Middelfart (4,6), Ærø (5,0) og Assens (5,9) har de laveste ledigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Annonce