Annonce
Faaborg-Midtfyn

Facetime-shopping og levering på terrassen: Pressede butikker vil gå langt for kunderne

I Bellissima vil Henriette Pedersen efter aftale åbne butikken for kunderne enkeltvis. Dankortterminalen og dørhåndtag bliver sprittet af efter hvert besøg. Arkivfoto
Butikkerne i Ringe lider under corona-krisen, men mange holder stadig åbent og yder endda nye corona-venlige services.

Ringe: Vil du se udvalget i din lokale butik fra sofaen på din telefon? Vil du shoppe helt alene i butikken? Eller vil du prøve vandrestøvlerne på din egen terrasse?

Tøj- og skobutikkerne i Ringe er under et vældigt pres på grund af coronakrisen, og det får butikkerne til at opfinde nye måder at sælge på.

- Vi strækker os langt i den her tid, for hver en krone i kasseapparatet tæller, siger Mickael Simonsen aktivitetsformand i Ringe Handelsstandsforening og indehaver af butikken Outdoor Fyn.

Det er for eksempel ikke mange dage siden, han var hjemme hos en kunde.

- Hun havde slidt sine vandresko op og havde brug for nogle nye. Så jeg tog to par med ud til hende, og så prøvede hun dem på sin terrasse, fortæller Mickael Simonsen.

Annonce
- Hun havde slidt sine vandresko op og havde brug for nogle nye. Så jeg tog to par med ud til hende, og så prøvede hun dem på sin terrasse.

Mickael Simonsen, indehaver af butikken Outdoor Fyn i Ringe

Mange nye tiltag

Flere sko- og tøjbutikker i byen er begyndt at køre ud til kunderne med varerne. Det gælder også Butik Kamille.

- I går var jeg ude ved to kunder i udkanten af Ringe, så de ikke behøver komme til butikken, siger indehaveren Pernille Mysling, som også har opgraderet sin markedsføring gennem Facebook og Instagram for at sætte fokus på sin webshop.

Bossa Noga Sko har også taget de digitale hjælpemidler i brug – dog på en lidt anden måde. Hun tilbyder nemlig sine kunder at vise dem udvalget i butikken gennem Facetime, så kunden via live-video kan shoppe sko hjemmefra sofaen.

- Vi har ikke gjort det før, men vi er nødt til at finde på et eller andet for at holde på vores kunder, siger indehaveren Suzana Bakanovic.

Henriette Pedersen fra Bellissima har skåret ned på åbningstiderne og har kun åbent i Ringe tirsdag, fredag og lørdag. Men åbner gerne op for kunder på andre tidspunkter, så de kan shoppe enkeltvis. Det gælder både butikken i Kværndrup og i Ringe.

- Det kan være, der er nogle, som ringer og spørger, om jeg kan åbne på et bestemt tidspunkt, hvor de alligevel er i byen, siger hun.

Ingen kunder, ingen omsætning

Selvom butikkerne i Ringe har forskellige tiltag i kampen mod corona, er det fælles for dem alle, at omsætningen stort set er væk.

- Det var nærmest fra den ene dag til den anden, da regeringen meldte ud, at folk skulle begrænse deres færden, siger Henriette Pedersen fra Bellissima.

- Kigger du ned ad gaden, så er der næsten ingen folk. Selvfølgelig kommer der kunder ind, men det er meget, meget lidt, siger Suzana Bakanovic.

- Vi går vores højsæson i møde, men festsæsonen er totalt aflyst og skubbet frem til efteråret. Selvfølgelig vil vi blive hårdt ramt, siger Pernille Mysling fra Butik Kamille.

I de fleste butikker er det kun indehaveren, der står tilbage bag disken. Alle medarbejdere er sendt hjem – både for at mindske smittefaren men også for at kunne få kompensation for en stor del af lønnen gennem regeringens hjælpepakker.

- Det tager vi imod med kyshånd, siger Mickael Simonsen fra Outdoor Fyn.

Han tror dog ikke, at bybilledet i Ringe for alvor vil se anderledes ud, når corona-krisen er ovre.

- Det er selvfølgelig svært at sige, for det vil afhænge af, hvor længe det varer ved. Men når du spørger direkte, så tror jeg det ikke. Når jeg kigger ned ad gaden, så er det butikker, der har været her i flere år. Det var nok værre, hvis gaden var fyldt med nystartede forretninger. Men vi har sunde butikker i Ringe, så jeg tror ikke, at det vil forandre bylivet totalt, siger han.

Mickael Simonsen fra Outdoor Fyn kører gerne ud til kunder med vandrestøvler eller andre varer. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce