Annonce
Fyn

Facebook-byggeri i Odense: 3F håber på god tone og adgang til byggepladsen

Nogle grimme sager om løndumping og skattesnyd hos en underleverandør satte sit spor på byggeriet af de første 56.000 kvadratmeter datacenter i Tietgenbyen i Odense. Sagerne fik borgmester Peter Rahbæk Juel til at bebude, at hvis det var sket på et kommunalt byggeri, så var de "blev smidt ud på røv og albuer". Arkiv: Michael Bager
Formand for 3F Bygningsarbejderne Fyn håber, at fagforeningen får lov at komme på byggepladsen hos Facebook, og at samarbejdet fortsætter, hvor det slap, da det var bedst. Det var til sidst.
Annonce

Torben Knudsen, formand for 3F Bygningsarbejderne Fyn, krydser fingre for, at Facebook udpeger en ansvarlig på det nye byggeri i Tietgenbyen, som fra dag ét vil samarbejde og skabe en god tone mellem fagforening og bygherre.

Sådan én var der ikke just, da de første mange tusinde kvadratmeter datacenter skød i vejret fra 2017 til 2019. Undervejs blev byggeriet skæmmet af sager om løndumping og skattesnyd hos en af underleverandørerne, og forholdet mellem den danske fagforening og den daværende irske storentreprenør Mace var i store perioder alt andet end hjerteligt.


Jeg håber, vi får lov til at komme på pladsen fra start, også når der kommer underleverandører til, så vi kan få hilst på dem og få fortalt om de danske spilleregler.

Torben Knudsen, formand for 3F Bygningsarbejderne Fyn


- Vi var ikke særligt velsete fra starten. Vi i måtte knap nok komme i kantinen, og folk turde ikke henvende sig til os, hvis de havde problemer, for der blev holdt øje med dem, og de var naturligvis bange for at miste deres arbejde, siger Torben Knudsen.

Annonce

Røv og albuer

Sagerne fik også Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel op i det vrede felt.

- Var de her ting sket på en kommunal byggeplads, så var der nogle, der var røget ud på røv og albuer, sagde borgmesteren dengang til Fagbladet 3F.

I dag er Mace fortid på byggeriet, men Torben Knudsen håber, at samarbejdet kan fortsætte, hvor det slap, for det blev fint, inden byggeriet sluttede, forsikrer han.

- Jeg håber, vi får lov til at komme på pladsen fra start, også når der kommer underleverandører til, så vi kan få hilst på dem og få fortalt om de danske spilleregler. Jeg er overbevist om, at vi kan få et godt samarbejde med Aarsleff (entreprenør, red.), for dem kender vi, og der er tingene i orden. PM Group fra Irland kan jeg ikke sige noget om, for dem kender vi ikke noget til, lyder det fra fagforeningsformanden.

900 mand forventes at være beskæftiget på byggeriet af Facebooks nye serverbygning, når byggeriet er på sit højeste. Det forventes at stå færdigt i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

Ærø For abonnenter

Teknik- og Miljødirektør: Det er ikke kommunens ansvar at skaffe vand til borgere i Lebymark

Ærø For abonnenter

Formand for Søby Vandværk: Kommunen har det overordnede ansvar for adgang til rent vand

Annonce