Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborgunge: Vi vil gerne have et sted med liv

Snakken gik livligt imellem generationerne, da der søndag i Café Flow var fokus på ungelivet i Faaborg. Foto: Bent Warncke
En flok unge fra 9. klasse på Enghaveskolen mødte søndag op på Café Flow til en snak om ungdomsliv med bl.a. kommunalpolitikeren Søren Hillers.

Faaborg: Faaborg er en dejlig by, men der mangler liv, når man er 14-15 år og går i 8.-9. klasse. Det var det gennemgående tema, da en flok unge fra Enghaveskolen og en enkelt fra 3.g fra Faaborg Gymnasium, søndag eftermiddag brugte et par timer på Café Flow til at diskutere, hvordan Faaborg kan blive en sjovere by at være ung i. Café Flow havde inviteret, og med på en lytter var også kommunalbestyrelsesmedlem Søren Hillers (R). Han hørte bl.a. følgende:

- Der mangler sådan set ikke steder at gå hen i Faaborg, men de steder, der er, mangler liv. Det er blandt andet derfor, så mange unge søger mod Svendborg og Odense, når de skal videreuddanne sig, lød det fra Marie Halkjær Gommesen.

- Jeg får ind i mellem en fornemmelse af, at de ældre generationer i Faaborg i virkeligheden ser lidt ned på os unge. Som om de ikke rigtig vil have os, lød det fra Marinella Madsen.

Snakken faldt hurtigt på de eksisterende tilbud til aldersgruppen såsom Bangsbo, Ungdomsskolen i Grønnegade og Falsetten. Tilbud som de unge kender eksistensen af, men - viste det sig - har et lidt fremmedgjort forhold til.

- Falsetten er megafedt, men den appellerer ikke så meget til 8. - 9. klasserne, med mindre man er skater, lød det fra en af de unge.

- Jeg ville nok komme på Bangsbo, hvis bare det ikke lå så langt væk. Hvis Bangsbo havde ligget centralt i byen, ville det garanteret blive meget mere brugt, lød det fra en anden.

- Vi ved ikke rigtig, hvad der foregår i Ungdomsskolen. Der mangler noget information målrettet til os om, hvad der er af aktiviteter der, sagde en tredje.

Kogt ind til benet afslørede mødet, at de unge i årgangene inden gymnasiet, gerne vil have et mødested centralt i byen, som de kan erobre og gøre til deres eget. En mulighed kunne være i ungdomsskoleregi i Grønnegade, og faktisk mundede den lille søndagssnak ud i at, der nu vil blive taget kontakt til Ungdomsskolen med henblik på at udforske de muligheder, der er der.

For Søren Hillers var det især værdifuldt, at snakken foregik generationerne imellem.

- Det har en stor værdi, og jeg hører nogle unge mennesker, der har rigtig meget at byde ind med. De vil rigtig gerne vil være med til at gøre Faaborg til et fedt sted at være, sagde han efter mødet.

Noget af det, han nu vil gå videre med er blandt andet Ungdomsskolens rolle.

- Vi skal have gjort det klart, hvad det egentlig er, der foregår nede på Ungdomsskolen, hvad er det for tilbud, de har, og hvordan man kan få det ud til de unge mennesker. Så tænker jeg også, at vi skal have gjort Ungdomsrådet opmærksom på, at de skal ud til andre end dem, der går i gymnasiet, sagde Søren Hillers.

Marie Gommesen (th) efterlyste et mødested, hvor der er liv. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce