Annonce
Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn kan blive Årets Ungdomskommune

Skate- og spillestedet Falsetten i Faaborg er en succeshistorie og et eksempel på, hvordan de unge med stort engagement får ting op at stå i samarbejde med kommunen, Arkivfoto: Palle Søby
Faaborg-Midtfyn Kommune er med i det videre opløb om at vinde prisen som Årets Ungdomskommune 2021. Argumenterne er blandt andet fokus på sårbare unge og på at inddrage de unge for eksempel i processen med Falsetten i Faaborg.

Faaborg-Midtfyn: Er Faaborg-Midtfyn Kommune et godt sted at være ung?

Tjah, i hvert fald godt nok til, at kommunen nu er med i opløbet om at blive årets bedste kommune for unge.

I alt er 10 kommuner nomineret til prisen Årets Ungdomskommune, som hvert år uddeles af DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd.

Annonce

Under voteringen lagde dommerne særlig vægt på, at Faaborg-Midtfyn Kommune har et fokus på sårbare unge og på at inddrage de unge i beslutningsprocesser og projekter.

Samtidig er fortællingen om Falsetten i Faaborg et eksempel på, at kommunen inddrager ungdommen i beslutninger, der omhandler de unge og deres hverdag.

Ungekoordinator My Gaarde Andreassen har indstillet Faaborg-Midtfyn Kommune til prisen sammen med Ungdomsrådet og Falsetten, som ses her i baggrunden. Arkivfoto: Palle Søby

Indstillingen viser også, at kommunen rækker ud med en hjælpende hånd til regnskab, pladstilladelser eller andet, når de unge står i spidsen for projekter. På den måde øges de unges engagement.

Vellykket oprør

Det er Ungdomsrådet, Falsetten og ungekoordinator My Gaarde Andreassen, der i fællesskab har indstillet kommunen. I indstillingen skriver de blandt andet:

- For to år siden gjorde unge faaborgensere oprør mod kommunen, som satte det elskede og historiske ungdomshus Falsetten til salg. Unge designede støtteplakater en sen nattetime og hængte bannere op på rådhuset med teksten "Faaborgs ungdom til salg - 1,2 mio. kr." De unge oprørere blev hørt, og sammen med kommunen blev der fundet nye mere centrale lokaler, skaffet penge til istandsættelse og slæbt sofaer, højttalere, skateramper mm. Til åbningsfesten stod Falsettens unge og borgmesteren side om side på scenen og hyldede det nye skate- og spillested, vi har skabt i fællesskab.

Annonce

Plads til "fuck ups"

- Faaborg-Midtfyn Kommune har en ungestrategi, som giver unge mulighed for at tænke nyt og større. Og der sker fejl, når nyt og større bliver til. Men unge behøver ikke lade bekymringerne for at fucke op vinde over den gode idé. Man skal ikke aflyse sin festival, hvis man bøvler med pladstilladelsen efter deadline. Stemmer regnskabet i ungdomshuset ikke, så får man hjælp til at finde fejl og undgå dem. Løber eventen tør for Frem-sodavand, og ingen har kørekort, så får man et lift til brugsen i Millinge.

Årets Ungdomskommune

Det er først i januar, det bliver afgjort, hvem der bliver Årets Ungdomskommune 2021. Prisen uddeles hvert år af Dansk Ungdoms Fællesråd.

Følgende 10 kommuner er nomineret:

Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Holbæk, Norddjurs, Nyborg, Odsherred, Rudersdal, Skive, Svendborg og Vesthimmerland.

- Meget lykkedes i første hug, men også når det brænder på, bliver unge mødt med løsninger og "high fives". Kommunen har ansat en ungekoordinator, som unge altid kan få fat i. Ungekoordinatoren er et sikkerhedsnet, som gør det trygt for unge at kaste sig ud i nye projekter, står der blandt andet i indstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce