Annonce
Ærø

Første gang med bødehæftet: Parkeringsvagter har slået til på Ærø

Brian Valentin har netop sat en p-afgift lydende på 510 kroner til en uheldig bilist på havnen i Ærøskøbing. Foto: Anders C. Østerby
To parkeringsvagter fra Sønderborg har for første gang udstedt p-bøder i den forsøgsordning, Ærø Kommune kører med udlånte p-vagter fra Sønderborg Kommune.

Ærøskøbing: En række bilister har onsdag fået en ærgerlig overraskelse til en værdi af minus 510 kroner. Klokken 12.30 da avisen møder to parkeringsvagter, har de nemlig udstedt omkring 20 bøder - eller parkeringsafgifter, som det retteligt hedder.

Det er første gang i forsøgsordningen med parkeringsvagter udlånt fra Sønderborg Kommune, at de rent faktisk udsteder bøder, selv om det er tredje gang, de er her. Det fortæller p-vagt Brian Valentin, inden han sætter endnu en seddel under en vinduesvisker.

- De første to gange uddelte vi kun flyers. Hvis vi kunne give en afgift, så satte vi en flyer, fortæller han.

Og det har tilsyneladende virket. I hvert fald fortæller Brian Valentin, at han og hans kollega den første gang, de gik en tur på Gilleballetofte og Baggårde i Ærøskøbing, udleverede 32 flyers, men i dag er det kun blevet til fire parkeringsbøder på den strækning.

Brian Valentin er klar over, at der er SMS-kæder og advarsler på Facebook, og at det sandsynligvis også tæller med. Det er især to timers parkeringszonerne, de to p-vagter er opmærksommme på.

Det er foreløbig sidste gang, de to er på Ærø, oplyser Brian Valentin. Det er nu op til de lokale politikere, om forsøgsordningen skal stoppe eller gøres permanent.

Formand for det tekniske udvalg Lennart Mogensen (V) fortæller, at det er planen at evaluere den et-årige forsøgsordning til januar. Han siger, da han hører, at der er udskrevet 20 bøder på en formiddag:

- Det viser jo bare, at der er behov for dem. Jeg synes, lovgivningen skal følges, også på Ærø. Hvis det får folk til at ændre adfærd, er det godt, og hvis ikke kommer de formentlig igen. Nu må vi se, hvad vi bliver enige om. Jeg synes, de har været langmodige med at give venlige sedler og gå forbi håndværkerbiler, men umiddelbart er lovgivningen lavet for at skulle følges.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flere politiske legekammerater søges på Ærø

Det er gået nogenlunde som ventet, men det gør ikke udfordringen mindre for Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S). Hans ellers jævnt sikre flertal smuldrer, og nu viser det sig meget tydeligt, når der skal træffes tætte beslutninger i kommunalbestyrelsen. Den korte version er, at borgmesteren og hans allierede løber ind i politiske øretæver, fordi de kommer i mindretal. Det gør de, fordi den tidligere socialdemokrat Jens Weiss bruger sit frie mandat, og nogle gange betyder det altså, at han stemmer imod den gruppe, han egentlig er en del af. Situationen skaber problemer for borgmesterpartiet, der jo i forvejen er temmelig vingeskudt, fordi to af fire medlemmer har forladt partiet. Reelt kan det de kommende to år betyde, at Ole Wej Petersen bliver låst i borgmesterrollen, fordi hans handlemuligheder er voldsomt indskrænkede. Er der blot et medlem af konstitueringsgruppen, der stemmer imod Socialdemokratiet, er der overhængende fare for, at borgmesteren ikke kan gennemføre den politik, han ønsker. Der findes ikke en løsning, som er ligetil, men Ole Wej Petersen har brug for nye venner i kommunalbestyrelsen. Ikke fordi han kommer til at være i lommen på Jens Weiss, men fordi hans handlerum bliver voldsomt indskrænket, hvis Jens Weiss hele tiden sidder med den afgørende stemme. Afstanden mellem de to grupper i kommunalbestyrelsen er til at få øje på, og det vil også kræve, at der sluges en kamel eller flere, hvis borgmesteren hele tiden skal række hen over kløften, men spørgsmålet er, om det dog ikke åbner flere muligheder, hvis der bygges en bro. Erfaringerne med disse mere dynamiske flertal, hvor borgmesterpartiet i videst mulig udstrækning forsøger at samle brede flertal hen over politiske kløfter, er mange. I Svendborg havde den daværende borgmester Curt Sørensen (S) en tilsvarende udfordring i hans regeringstid i 2010-2013. Her stod det tidligt klart, at samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var fuld af konflikter, og der gik derfor ikke lang tid, før Curt Sørensen måtte række ud efter især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det udløste naturligvis også konflikter, men forligene blev landet, selv om de måske ikke var helt så røde, som borgmesteren nogle gange kunne ønske sig. Men sådan er det jo med kompromisser. Ole Wej Petersens borgmestertid har ikke været en badeferie, og der er stadig to års tid tilbage af den og tre budgetforlig, der skal landes. Der bliver altså nok af udfordringer med at samle gode og solide flertal. Derfor kan en af de strategiske problemstillinger, han gør klogt i at vie lidt af sin tid til, være, at han overvejer, hvordan han kan skaffe sig flere politiske venner i kommunalbestyrelsen. Ellers kan vejen frem mod næste valg til kommunalbestyrelsen blive fyldt med bump og store huller.

Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Annonce