Annonce
Svendborg

Første gang i to uger: Én testet positiv for Covid-19 i Svendborg Kommune

Svendborg Sygehus modtager på nuværende tidspunkt kun personer til test, der er henvist af egen læge eller sygehuset. Foto: Katrine Becher Damkjær
Siden i går er der konstateret ét nyt tilfælde af covid-19 i Svendborg Kommune, smittetallet har ellers ligget stille i mere end to uger. På testcenteret i Svendborg oplever de et øget pres på prøvetagningen.
Annonce

Svendborg: Ifølge tal fra Statens Serum Institut er én ny svendborgenser konstateret smittet med Covid-19 siden i går. Der er ellers ikke konstateret nye smittede i kommunen siden den 13. juli. På podningscenteret ved Svendborg Sygehus kan de også mærke en øget efterspørgsel på at blive testet for virussen.

Imens der tirsdag i sidste uge var 30 ledige tider til podning på sygehuset, var der tirsdag i denne uge overbooket med to patienter, den sammen tendens gør sig gældende både mandag og onsdag, fortæller Mette Worsøe, der er ledende overlæge på Fælles Akut Modtagelse og Medicinsk Afdeling på Svendborg Sygehus.

- Det vi kan se, at der er stigning i henvisningerne til podning. Hvor der var meget stille i sidste uge, så der en øgning i den her uge, siger hun.

Annonce

Udtryk for stigende smittetryk

På Sygehuset i Svendborg tager man kun imod personer, der er henvist til tjek fra egen læge eller sygehuset. Det betyder, at personerne, der testes, enten har symptomer, skal til undersøgelse eller operation på sygehuset eller har været eksponeret for smittet.


Jeg tager det som et udtryk for, at der er en øget opmærksomhed smitten generelt set og der er en stigning i smittetrykket generelt.

Mette Worsøe, ledende overlæge, Fælles Akut Modtagelse og medicinsk afdeling, Svendborg Sygehus


Øgningen i antallet af podninger ser ledende overlæge Mette Worsøe, som et tegn på den udvikling, man ser i antallet af smittede på landsplan.

- Jeg tager det som et udtryk for, at der er en øget opmærksomhed om smitten generelt set, og der er en stigning i smittetrykket generelt. Der er flere med symptomer, og så kommer der også flere til podninger,  siger Mette Worsøe.

Det nye tilfælde af konstateret smitte i kommunen, kommer heller ikke bag på overlægen.

- Jeg har ikke fået set på tallene, og det er heller ikke mig, der udtaler mig om det. Men jeg kan sige, at det undrer mig ikke, for det er jo generelt det, vi ser nu, så det ville være underligt, at der ikke var et tilfælde hos os, afslutter Mette Worsøe.

Det nye smittetilfælde bringer det samlende antal konstaterede smittede i Svendborg Kommune op på i alt 87 personer, siden man begyndte at opgøre tallene i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Rabbits vil lægge pres på Næstved

Ærø

Læserbrev: Hvad vil ÆrøPlus?

Annonce