Annonce
Svendborg

Tre fynske kreds talt op: Brandenborg sætter sig på Sydfyn

Socialdemokratiets sydfynske kandidat, Bjørn Brandenborg, satte sig solidt på Sydfyn med 6096 personlige stemmer. Foto: Katrine Becher Damkjær

OPDATERET med tal for Svendborg-Langeland-kredsen

Svendborg/Langeland: Så rykkede det for den sydfynske S-kandidat, Bjørn Brandenborg. Han satte sig markant på sin egen kreds, Svendborg-Langeland-kredsen.

6096 af vælgerne i kredsen satte kryds ud for deres lokale S-kandidat. Det er et pænt stykke over de 4000 stemmer, som Bjørn Brandenborg selv havde sat som mål, hvis han skulle have en chance for at blive stemt ind på Christiansborg.

43 procent af samtlige socialdemokratiske vælgere i kredsen satte deres kryds ud for Bjørn Brandenborg.

På Sydfyn kunne Trine Bramsen ikke mærke Brandenborg-effekten. Hun fik 1227 personlige stemmer mod 1171 personlige stemmer ved sidste valg i 2015.

Med tre fynske kredse talt op ligger Bjørn Brandenborg nu nummer to på den fynske S-liste.

Svendborg-Langeland-kredsen byttede også om på de radikale kandidater, hvor Rasmus Helveg Petersen nu fører over Camilla Hersom.

Hos SF ligger det stadig til at Karsten Hønge kommer ind.

Hos Venstre fik Erling Bonnesen også et flot sydfynsk valg med 2482 personlige stemmer. Ved sidste valg fik han 2517 stemmer i kredsen.

Det ligger stadig til at Lars Chr. Lilleholt, Erling Bonnesen, Marlene Ambo-Rasmussen og Jane Heitmann kommer ind.

Hos DF tegner det mere og mere til, at de to fynske mandater går til Jens Henrik Thulesen Dahl og Alex Ahrendtsen.

Den lokale DF-kandidat Eva Jørgensen fik 302 personlige stemmer. Et pænt stykke fra de 1963 personlige stemmer, som hendes forgænger Dorthe Ullemose fik ved valget i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce