Annonce
Faaborg-Midtfyn

Første dag med mundbind: Alle er positivt indstillet

Kunderne i Super Brugsen i Ringe havde husket mundbindene torsdag formiddag. Også de ansatte er nu iført visir eller mundbind, når de færdes i butikken. Foto: René Johansen
Et hurtigt tjek i Super Brugsen i Ringe og Faaborg viser, at der er helt styr på mundbindsituationen - både hos kunder og personale.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: - Der er gået nogle timer nu, og vi har ikke haft en eneste, der ikke brugte mundbind i butikken. Så folk kan godt forstå det.

Sådan lyder meldingen fra Jonas Jakobsen, formand for Ringe Handelsstandsforening og uddeler i Super Brugsen i Ringe sidst på torsdag formiddag - dag ét med skærpede krav om brug af mundbind på steder med offentlig adgang - blandt andet i detailhandlen.

- Jeg fornemmer helt klart, at folk er positivt indstillet over for at benytte værnemidler. Vi skal, og det skal man også i byens butikker, være klar til at sige til kunderne, at de skal bære mundbind, og det vil vi også gøre. Men vi vil ikke være politibetjente med knipler, bemærker Jonas Jakobsen.

Annonce

Ansatte følger trop

De nye krav rammer også de ansatte i butikkerne.

- Vi har her i brugsen valgt at sige, at alle har visir eller mundbind på - undtaget på lageret, i personalefaciliteter og i vores slagterafdeling, fordi slagterafdelingen er aflukket, siger Jonas Jakobsen, der også er mødt af en opfordring fra HK's side om, at ansatte får ekstra pause.

Det er frivilligt, om de ansatte i brugsen i Ringe vil være iført værnemidler, når de sidder ved kassen eller er i kiosken, fordi der her er opsat plexiglas. Flere ansatte valgte dog at iføre sig et visir. Foto: René Johansen

- De fleste af vores folk, der fylder op, er også på lagrene, og dér kan de tage mundbind og visir af, og det giver en frihed. Ved kassen og i kiosken er der ikke krav om værnemiddel, fordi der har vi plexiglas, påpeger Jonas Jakobsen.

Annonce

Vi kommer til at leve med det

Den nye coronasituation er endnu ikke blevet vendt i Ringe Handelsstandsforenings bestyrelse, men det bliver et punkt til det kommende møde.


Der har ikke været nogen problemer overhovedet, og vi har ikke haft bøvl med nogen. Der har ikke været nogen sure miner. Folk er forstående over for, hvad der skal ske, og de har jo været oplyst om det i en lille uges tid.

Flemming Munkesø, uddeler i SuperBrugsen i Faaborg


- Det er et vilkår, vi kommer til at leve med i nogle måneder, og det er ens for alle. Så det, jeg siger til folk, er, at vi nok skal komme igennem det, og det kommer til at gå lynhurtigt. Vi kan, trods alt, have en form for normalitet, og det gør, at vi har en positivisme og optimisme i byen. For jeg fornemmer en optimisme i byen, og folk støtter op og handler lokalt, så det er virkelig dejligt.

Annonce

Folk har været godt oplyst

Også i SuperBrugsen i Faaborg er der tilsyneladende helt styr på tingene, både hos kunder og personale.

- Der har ikke været nogen problemer overhovedet, og vi har ikke haft bøvl med nogen. Der har ikke været nogen sure miner. Folk er forstående over for, hvad der skal ske, og de har jo været oplyst om det i en lille uges tid. Det var værre dengang med restauranterne, hvor det skulle ske hen over en nat. Vi har jo hele tiden været vant til, at vi skulle omstille os fra dag til dag i forhold til nye restriktioner. Det her er jo bare en skærm, vi skal have på hovedet. Selvfølgelig ville vi i personalet da helst være fri, men vi gør jo, som der bliver bedt om, siger uddeler Flemming Munkesø.

Ligesom sine medarbejdere går uddeler Flemming Munkesø nu rundt med visir i Super Brugsen i Faaborg. Foto: Palle Søby

Signe Pardorf Nielsen, Vores Faaborg & Egn, var en lille tur rundt hos nogle af butikkerne for at høre, hvordan det stod til.

- Jeg var rundt i blandt andet tøjbutikker og en brillebutik. De oplever, at folk tager mundbind på. En forretningsdrivende sagde, at det virker som om, folk går tættere på, når de har mundbind på.

- Jeg kunne se, at de fleste ansatte har visir på, og jeg synes også, det er fint, at man som kunde kan se ekspedientens ansigt. Hos Nielsens sagde de, at de oplevede det som meget stille, hvor der ellers normalt er fart på om torsdag, fortæller Signe Pardorf Nielsen.

Kunderne i SuperBrugsen i Faaborg efterkommer kravet om mundbind, og avisen stødte ikke på nogen, der ikke havde mundbind på. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce