Annonce
Svendborg

Først DF'er, så løsgænger og nu konservativ: Johan Emil Rasmussen skifter parti

27-årige Johan Emil Rasmussen forlod i januar Dansk Folkeparti efter samarbejdsvanskeligheder med byrådsgruppen. Nu har han meldt sig ind hos de konservative. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Byrådsmedlem Johan Emil Rasmussen er blevet medlem af Det Konservative Folkeparti. For en måned siden forlod han Dansk Folkeparti efter længere tids samarbejdsvanskeligheder med byrådsgruppen.

Svendborg: En måned som løsgænger.

Det er, hvad byrådsmedlem Johan Emil Rasmussen nåede at være, inden han i weekenden meldte ud, at han har meldt sig ind i Det Konservative Folkeparti.

Dermed bliver Johan Emil Rasmussen en del af den konservative byrådsgruppe, som i forvejen tæller Henrik Nielsen (K) og Palle Fischer (K).

- Jeg har haft god tid til at reflektere over, hvad jeg skulle. Det er en stor beslutning at skifte parti, og jeg har haft en god dialog med de konservative om det, siger Johan Emil Rasmussen.

Et af de områder, hvor de konservative og Dansk Folkeparti er uenige, er på klimaområdet. Her går de konservative ind for tre kæmpevindmøller ved Broholm, mens Dansk Folkeparti er imod.

- Jeg har aldrig været modstander af den grønne omstilling, men man kan jo altid tage en diskussion om metoden. Det er klart, at jeg som medlem af DF har fulgt DF's linje i forhold til vindmøller, og jeg synes stadig, at vi skal tage folks bekymring alvorligt, når vi diskuterer grøn omstilling. Jeg går efter en bred løsning, siger Johan Emil Rasmussen, der dermed ikke vil svare direkte på, om han vil stemme ja eller nej til Broholm-møllerne, hvis de kommer til en ny afstemning i byrådet.

Annonce

Uenighed om teater på havnen

Henrik Nielsen (K) ser ikke et problem i, at parterne på flere områder er enige.

- Det er jeg sikker på, at vi godt kan håndtere. Vi har talt meget med Johan Emil om, hvor vi står i de forskellige sager. For eksempel er vi jo uenige om den anlægsbevilling, som blev givet til et nyt teater på Frederiksøen under efterårets budgetforhandlinger. Sagen endte med at blive Johan Emils afsæt til at forlade budgetforhandlingerne, så her vi ikke på linje med hinanden. Men jeg er overbevist om, at vi godt kan håndtere det, og det er jo ikke et krav, at vi skal være enige om alting. Det skal vi kun, når vi er tungen på vægtskålen, siger han.

Johan Emil Rasmussen har været medlem af Dansk Folkeparti i de sidste seks år. I juni 2019 fik han sæde i byrådet, efter at Morten S. Petersen blev ekskluderet fra byrådet på grund af en voldsdom.

I januar forlod Johan Emil Rasmussen dog Dansk Folkeparti efter længere tids samarbejdsvanskeligheder med byrådsgruppen, og som nyslået løsgænger luftede han tanken om at danne sin egen liste. Den tanke er han nu gået væk fra.


Man skal kun starte sit eget, hvis man ikke kan se sig selv i noget andet. Jeg føler, at jeg har fundet min rette plads hos de konservative.

Johan Emil Rasmussen


- Man skal kun starte sit eget, hvis man ikke kan se sig selv i noget andet. Jeg føler, at jeg har fundet min rette plads hos de konservative, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce