Annoncørbetalt indhold

Før jeg skal dø

For et par uger siden modtag Tobaksgaarden en henvendelse fra Martin Pedersen i Ebberup. Han havde en idé, som han kunne tænke sig at føre ud i livet. På Tobaksgaarden er vi altid parate til gode legekammerater – og vi faldt meget hurtigt pladask for idéen, som skal realiseres i periode 1. – 24. december.

Hvad er det du gerne vil nå inden du skal dø? Dette spørgsmål kan alle borgere og gæster komme og besvare i Tobaksaarden. Her vil der 1. december stå en kæmpe tavle på 2,5 meter gange 3, 5 meter hvor publikum kan beskrive hvad de gerne vil nå – inden de skal forlade moder jord.

Trods den noget dystre overskrift er projektet fuld af liv! Der er tale om et interaktivt projekt, der står i dyb kontrast til den materialistiske jul og som stiller relevante og eksistentielle spørgsmål.

Husk at leve

Vi har så travlt med at brokke os over det ene og det andet. Finanskrisen! Det er dyrt at holde jul. Hvad skal jeg give min kone i Julegave? Min iPhone er for gammel – og så vil jeg gerne holde ferie i Thailand!

Er det det vi gerne vil bruge vores tid på? Når vi overhovedet det, vi gerne vil? Og lægger vi mærke til alle de dejlige ting vi har?

- Dette interaktive projekt handler altså ikke om ”uha, nu skal vi snart dø” – siger Martin. Det handler om vi skal sgu huske at leve!

Hvad er det, der er vigtigt for mig? Hvad er det, der giver mit liv værdi? Selvfølgelig er der ting, som vi skal tage hensyn til, og vi kan ikke bare leve fra dag til dag. Men er vi på vej til vores mål, eller er vi på vej væk fra dem? Hvad er det vigtigste her i livet? Og hvad er det jeg gerne vil nå inden jeg skal dø?

Et svar herpå kan være julegaven til dig selv!

Annonce

Tak til en ven

Martin arbejdede for nogle år siden som hjælper for en dreng med muskelsvind. Han døde efter en operation kun 12 år gammel. Han skrev engang i en skoleopgave en positivliste:

Her er ingen krig. Jeg kan lide at der ikke er nogen naturkatastrofer her, jeg kan gå i skole, jeg har penge og mad, jeg kan komme på hospitalet hvis jeg bliver syg, jeg kan få en uddannelse, jeg behøver at ikke arbejde, vi har ikke diktatur i Danmark, jeg kan godt lide at jeg ikke har AIDS, SARS, diaré eller lignende sygdomme.

Jeg har fritid, jeg er ikke psykotisk eller skizofren, og jeg bliver ikke mobbet.

Denne liste har Martin hængende på sin opslagstavle i hjemmet!

- Når jeg ser på den, bliver jeg både glad og ked af det. Den dag han døde mistede jeg en rigtigt god ven.

Men den gave jeg nåede at få fra denne dreng, var et ændret syn på livet. Tusinde tak for det – udtaler Martin Pedersen.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.