Annonce
Svendborg

Før guldbraget: Gult hjørne bliver fyldt i Aalborg

GOG sendte 400 fans af sted til den første DM-finale i Aalborg, og det gule hjørne bliver også fyldt til sidste plads i den afgørende DM-finale på søndag. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
GOG sender 400 gule tilskuere af sted til den afgørende DM-kamp på søndag.

Gudme: GOG kan atter vente massiv støtte, når holdet søndag eftermiddag spiller den tredje og afgørende DM-finale i håndbold i Jutlander Bank Arena i Aalborg.

GOG-direktør Kasper Jørgensen fortæller, at holdet sender 400 fans afsted mod Aalborg, så hele GOG-sektionen bliver fyldt i den tætpakkede arena.

- Vi sender to busser af sted, og derudover er der rigtig mange, der kører i egen bil, siger GOG-direktøren, der også fortæller, at efterspørgslen efter billetter har været enorm.

- Jeg har talt med dem i Aalborg et par gange, og de fortæller, at de bliver fuldstændig væltet af folk, der ønsker at få billetter til kampen.

Der er plads til 5020 tilskuere i Jutlander Bank Arena, der var proppet til sidste plads, da GOG sidste søndag tog første stik og vandt 33-30. Efter nederlaget foran 2011 tilskuere i Gudme torsdag aften, skal kampen om DM-guldet nu afgøres i Aalborg, og her ser GOG-direktøren frem til den gule støtte.

- I den første kamp i Aalborg betød det meget. Jeg har et billede af, at vi fyldte ligeså meget som Aalborg-tilskuere, og drengene sagde også efter kampen, at de godt kunne mærke opbakningen, fortæller Kasper Jørgensen.

GOG har ikke vundet det danske mesterskab siden 2007. Siden har klubben været ramt af konkurs og været degraderet til 2. division, men nu spiller GOG for første gang siden igen med om DM-guldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce