Annonce
Ærø

Før første tur med elfærgen torsdag: - Jeg glæder mig at tilbyde en behagelig overfart uden støj, vibrationer og os

M/f Ellen, batterifærge, som sejler sin første tur med passagerer torsdag på ruten Søby-Fynshav. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
E/F Ellen er klar til første tur med passagerer torsdag morgen kl. 6.20.
Annonce

Ærø: Ærøs nye el-færge, E/F Ellen, tager af sted på sin første rejse med betalende passagerer torsdag 15. august.

På premieredagen sejler hun tre returture mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als - første gang kl. 6.20. Fra starten af september forventes antallet af daglige afgange at være mellem fem og syv gange dagligt.

Især Ærøs trafikdirektør, Keld M. Møller, glæder sig til at sætte Ellen i drift.

- Jeg glæder mig at kunne tilbyde passagererne en ekstraordinær behagelig overfart uden støj, vibrationer og os, siger han i en pressemeddelelse.

Ellen demonstrerer, at selv længere regionale ruter kan dækkes med ren eldrift, siger Ærø kommunes borgmester, Ole Wej Petersen (S).

Også Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), er glad for den grønne forbindelse mellem de to kommuner.

- Forbindelsen understreger den fælles vision. Danfoss står bag det elektriske system på Ellen, og vi føler os derfor særligt knyttet til den nye elektriske færge, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

Borgmester tager første tur

Ellen overtager ruten mellem Søby og Fynshav fra M/F Skjoldnæs, som fremover primært skal sejle på ruten mellem Søby og Faaborg.

Ærøs borgmester Ole Wej Petersen sejler med første overfart fra Søby til Fynshav kl. 06.20. Ombord er også trafikdirektør Keld M. Møller og repræsentanter for E-ferry-partnerne Søby Værft og batterifabrikant Leclanché.

På kajen i Fynshav bydes de velkommen af Erik Lauritzen og en repræsentant for endnu en E-ferry-partner, salgschef hos Danfoss Editron, John Wind.

Til passagererne er der kaffe og rundstykker, og en informationsmedarbejder fra Ærø EnergyLab fortæller passagerer om færgen og projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce