Annonce
Fyn

Før Champions League-braget i Frankrig - Odense Håndbold skal tæmme Brest-storskytten Gros

Slovenske Ana Gros var uhyggeligt stærk i det første møde i Fynske Bank Arena, hvor Gros nettede hele 14 gange. Gros har tre gange været med til at vinde det franske mesterskab. Her scorer Gros på straffekast i Odense, mens Sara Hald, der er gået klart frem de seneste uger, er klar til følge op, men det var som regel omsonst i den match. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Formstærke Odense Håndbold er outsider i Brest, hvor en ny gevinst kan skabe en fremragende udgangsposition i Champions League-gruppen.
Annonce

HÅNDBOLD: Når Odense Håndbold lørdag flyver mod Bretagne på den franske vestkyst, vil holdet være klar outsider i Champions League-kampen mod internationalt yderst rutinerede Brest.

I den nylige kamp i Odense i Fynske Bank Arena sejrede franskmændene med 28-24, og det var først og fremmest den slovenske storskytte Ana Gros, der knækkede hjemmeholdet med hele 14 scoringer.

Og Brest deler andenpladsen i gruppe B med 12 points for otte kampe, men Györ har dog spillet en kamp færre. CSKA Moskva, som Odense Håndbold slog i søndags efter en flot fight i et intenst drama, har 11 points for syv kampe, mens Odense ligger på 10 - men for otte kampe.

Odense Håndbold spiller ud over for stor prestige og øget international selvtillid i første omgang om at blive så placeret som muligt i gruppen tre-seks, som får en ekstra chance for at komme med i kvartfinalerne.

Annonce

Treer eller firer

Her kan det betale sig at blive treer eller firer, så man får så lavt placeret et hold fra den anden gruppe i playoff-kampene hjemme og ude om en plads i kvartfinalerne.

Brest vandt i sidste weekend dobbeltkampene mod Podravka fra Kroatien, mens Odense Håndbold og Odense Håndbold mødtes i hovedrunden i Champions League i sæsonen 2018/2019, og her vandt Odense Håndbold begge kampe og røg i kvartfinalen.

Odense Håndbold tog i midtugen til Viborg og sejrede efter en inspireret indsats i 2. halvleg sikkert.

Odense Håndbold spillede mod et andet fransk hold Metz i kvartfinale-sæsonen for et par år siden og tabte ude, men spillede uafgjort hjemme.

Brest-topskytte Ana Gros er topscorer i Champons League i denne sæson med 61 mål, mens Odenses hollænder Lois Abbingh har nettet 34 gange.

Begge hold har danske landsholdsspillere i målet, idet Sandra Toft står for Brest, mens Althea Reinhardt er Odenses ene valg - sammen med hollandske Tess Wester.

Brest har to skandinaviske landsholdsspkillere. den norske back Tonje Loseth og den svenske playmaker Isabella Gulldén spiller for Brest

Brest-kampe mod Odense Håndbold

26.01.2019: Odense HC-Brest Bretagne Handball, EHF Champions League – hovedrunden: 28:24.

24.02.2019: Brest Bretagne Handball- Odense HC, EHF Champions League – hovedrunden 24:29.

25. 10.2020: Odense Håndbold-Brest Bretagne Handball, EHF Champions League – Group B 24:31.

Begge hold har trænere med landstræner-erfaring. Brest-coach Laurent Bezeau trænede Tunesien i 2012/2013, mens Ulrik Kirkely i øjeblikket træner Japan til og med OL næste sommer, og Kirkely har tidligere trænet Saudi-Arabien og Bahrain.

Men Bezeau er en yderst rutineret træner i Brest, som han har trænet siden 2009, kun afbrudt af opholde ti Tunesien.

På den mere eksotiske side har begge hold ikke-europæiske spillere. Malis Namizata Fofana spiller for Brest, mens japanske Ayaka Ikehara og brasilianske Jessica Quintino stiller op for Odense Håndbold.

Annonce

Kirkelys bedrift

Træner Ulrik Kirkely har de seneste uger formået at øge slagstyrken hos Odense Håndbold ganske betragteligt.

Sport Fyn vurderer, at de nykonstruerede hold skulle bruge en del tid efter sommerferien til at finde den indbyrdes rytme, fordi der er så mange forskellige spillertyper på holdet, og samtidig skulle en spiller som den hollandske topscorer Lois Abbingh først finde topformen efter den indledende lårskade.

Annonce

Taktiske alternativer

Endelig har Kirkely efterhånden indarbejdet en del taktiske alternativer, og forleden mod CSKA lykkedes Kirkely med at spille syv-mod-seks i slutfasen, hvor holdet i de sidste få minutter indhentede russernes tre-måls-føring og endda sejrede. Og bredden er bleve tklart styrket, nu hvor alle spillerne har fået pænt med spilletid.


Træner Ulrik Kirkely har de seneste uger formået at øge slagstyrken hos Odense Håndbold ganske betragteligt.

Sport Fyn om Odense Håndbolds fremgang


Slaget i Brest, hvor der spilles søndag klokken 16.00, hvor der spilles i Brest Arena, der har en kapacitet på cirka 4000.

Kampen transmitteres i TV 3 Max og på Viaplay.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Minister om møgsager, mink og #metoo: Og om et huskøb, der bringer hende tættere på Sydfyn

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Svendborg

Coronavirus, minkaflivninger og et nyt hus på Thurø: Se hele interviewet med forsvarsminister Trine Bramsen

Annonce