Annonce
Fyn

Før Bulldogs-sæsonstart: Ekspert forudser hård kamp i ligabunden

Michael Søvsø forudser mange spændende og intense kampe i VinMedKant Arena i Odense i den kommende sæson i Isligaen. Foto: Karsten L. Sørensen
Det er ikke en selvfølge, at Odense Bulldogs kommer i slutspillet, siger ishockey-ekspert til Sport Fyn før fredagens åbning på sæsonen for fynboerne hos en af ligaens topfavoritter, Aalborg Pirates.
Annonce

ISHOCKEY: Det kan godt være, at Odense Bulldogs har forstærket sig til den kommende sæson, men det har hovedparten af de øvrige ligaklubber altså også.

Derfor kommer journalist Michael Søvsø, der har fulgt dansk ishockey tæt de seneste 20 år og er redaktør for ligaens hjemmeside, med følgende kontante melding, før fynboerne åbner sæsonen fredag aften hos et af ligaens på papiret stærkeste mandskaber, Aalborg Pirates:

- Det bliver en kamp for Odense at nå slutspillet. Slutspillet er ikke en selvfølge. Der er kommet danske landsholdsspillere hjem og udenlandske spillere med god erfaring fra en lidt højere hylde. I forhold til situationen i samfundet overordnet har flere klubber kunnet forstærke sig markant.

Søvsø ser dog en positiv ting for Bulldogs:

- I sidste sæson var et hold som Herlev (Eagles, red.) langt foran Odense, men på papret ser jeg Eagles som et hold, Bulldogs godt kan matche. Herlev havde næsten en skadesfri sidste sæson, og holdet har mistet en meget stærk førstekæde. Herlev skal næsten til at genopbygge sit hold. Men det kræver altså, at Odense kommer godt fra start.

Annonce

To hurtige mod Herlev

I den forbindelse er det yderst interessant, at fynboerne rent faktisk har to opgør mod netop Herlev Eagles inden for grundspillets første seks runder. I Odenses første hjemmekamp, onsdag den 23. september, er modstanderen netop Eagles. Det omvendte opgør spilles 6. oktober.


Det bliver en kamp for Odense at nå slutspillet. Slutspillet er ikke en selvfølge. Der er kommet danske landsholdsspillere hjem og udenlandske spillere med god erfaring fra en lidt højere hylde

Michael Søvsø, redaktør Isligaens hjemmeside


- Jeg ser specielt hjemmekampen den 23. september som meget retvisende og afgørende for, hvordan sæsonen vil gå for Bulldogs. Kampen i Aalborg kan Bulldogs godt sælge med tre karantæner og skader, men onsdag gælder det. Det er en vigtig kamp, fastslår Michael Søvsø.

De tre spillere, Bulldogs har i karantæne i fredagens kamp, er: Martin Larsen, Brandon McNally og Mathias Max Rasmussen (henholdsvis en, to og fire dages karantæne for episoder i en træningskamp mod Sønderjyske). Og så er Odense-stjernen, canadiske Dale Mitchell, langtidsskadet.

Annonce

Bud på top-tre

På spørgsmålet om et bud på toppen i ligaens grundspil lyder svaret fra Michael Søvsø:

- Jeg tror på Herning, Aalborg og Rungsted som top-tre, og så ser jeg et midterpulje med fire hold,  og så ser jeg - lige nu - Odense og Herlev, der skal kæmpe om ottendepladsen og en plads i slutspillet. Men det bliver tættere i bunden end i sidste sæson. Jeg kan ikke udelukke, at der er et hold, der "joker", så der bliver tre hold, der skal kæmpe om at undgå sidstepladsen.

Søvsø kalder det "vigtigt", at Odense-træner, Marc Lefebvre, har kunnet hente nogle spillere, han har kendt fra tidligere.

- Det gør jo, at de hurtigt kan køre ind på hans spillestil, som Michael Søvsø pointerer.

Det gælder blandt andre Shaun O'Donnell, som Søvsø ser som en af de bedste udlændinge, Bulldogs har hentet i flere år. Så er der "hjemvendte" Galansky i målet og den nye back, canadiske Cody Domaghey. Michael Søvsø:

- Det er gode spillere på papiret, men de kommer også til at skulle spille rigtig meget - de kommer til at løfte rigtig meget.

Med Dale Mitchell langtidsskadet kommer Bulldogs givet til at mangle både nogle mål og noget power, som Søvsø også pointerer. Men han tilføjer:

- Det skal nok bliver underholdende at følge Odense. Under Lefebvre er Bulldogs gået fra en svensk til en mere aggressiv stil. Fordelen ved det er, at det går fremad - og tju bang. Problemet kan så blive, at det går lidt for hurtigt den anden vej. Så der kan komme nogle giftige - og gode -  kampe for Odense. Og jeg tror Galansky i målet får rigtig meget at arbejde med.

Bulldogs tabte 1-3 til fredag aftens modstander fra Aalborg i det nordjyske i begge klubbers sidste træningskamp inde det går løs i jagten på point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Annonce