x
Annonce
Ærø

Følg med på nettet: Ærøsk kommunalbestyrelsesmøde bliver sendt på YouTube

Flere politikere må blive hjemme under onsdagens kommunalbestyrelsesmøde. De skal være følge mødet via en Skype-forbindelse, og mødet vil blive transmitteret på en YouTube-kanal. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Kommunalbestyrelsesmødet på onsdag bliver afholdt med enkelte politikere i byrådssalen og resten fra en opkobling hjemmefra. Ingen tilhørere får adgang til mødet, men man kan følge med på YouTube.

Ærø: Politikerne på Ærø har besluttet at gennemføre et noget anderledes kommunalbestyrelsesmøde på onsdag den 25. marts på grund af coronavirussen.

- Det bliver sådan, at nogle enkelte politikere møder op i byrådssalen, mens de andre bliver hjemme og deltager i mødet fra en Skype-forbindelse. Der bliver ingen adgang for tilhørere, men vi har hyret en person til at filme mødet, som blive sendt på en YouTube-kanal direkte, forklarer borgmester Ole Wej Petersen (S).

Politikerne har valgt at afholde mødet på denne måde for at udgå smittespredning med coronavirus, og samtidig kan kommunen overholde reglerne om, at mødet skal være offentligt.

- Ved at gøre det på den her måde, overholder vi alle regler. Vi afholder en lille generalprøve på tirsdag. Hvis man vil følge onsdagens møde på YouTube-kanalen, skal man holde øje med kommunens hjemmeside, for der vil adressen blive offentliggjort, fortæller Ole Wej Petersen.

Borgmesteren forklarer, at heller ikke pressen vil få fysisk adgang til mødet, og at det endnu ikke er afgjort, hvilke politikere der møder op til mødet, og hvem der bliver hjemme og er med fra en Skype-forbindelse.

Mødet afholdes onsdag den 25. marts kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læsebrev: Tænk at livet koster livet!

Lokaldebat: Det er en tanke, der står i hovedet på mange af os i disse uger, hvor rapporter om corona-pandemiens forløb fylder avisernes spalter – så mange smittede, så mange døde, så stort et mørketal – og værst i Kina, USA, Italien og Spanien – pyha heldigvis vi bor på Ærø! Men 60 procent af os skal smittes for, at vi kan opnå en naturlig immunitet mod fremtidens mere eller mindre dødelige corona-virus, så hvorfor ikke bare springe fremfor at krybe ud i det? Jo sundhedsvæsenet skal kunne følge med for, at de af os der får brug for en respirator også kan få en stillet til rådighed, hvad vi ikke alle kan, hvis alt for mange bliver syge samtidigt. Men lad os holde hold fast i, at langt de fleste oplever et mildt forløb, og anslået under 0.5- 1 procent af dem, der inficeres, dør! Vi skal følge myndighedernes råd om forsamlinger, afstand mellem os, når vi mødes, afspritning og handsker, og det er klogt at særligt udsatte skærmes for smitte. Jeg vinker til min mor gennem plejehjemmets vindue, men tænker, at hun måske ville have foretrukket et knus og tage chancen for en "for tidlig" død nu 83 år gammel! Jeg ser opfordringer fra enkelte ærøboere om, at andre skal holde sig væk ’med deres smitte’ – en tendens som pga. dødsangst hurtigt bliver til "dem og os" og lukker samfundet endnu mere ned, end det er i forvejen. Men overholdes samfundsregler for omgang i denne corona-tid er turister og sommerhusejere lige så velkomne som altid efter min mening – og husk 60 procent af os skal igennem denne "corona-influenza", så det kan ikke nytte, vi alle afskærmer os på vores private Lilø, Dejrø, Langholm eller Langholmshoved. Endelig er der de uoverskuelige konsekvenser, som det forbrug af billiarder af kroner en nedlukning af verdenssamfundet og samhandel vil få, og som vil betyde for tidlig død for millioner pga. færre midler til bekæmpelse af luftforurening, klimaændringer, fattigdom, sygdom og sult. Men det er heldigvis langt fra Danmark og Ærø!

Annonce