Annonce
Coronavirus

Live: Nyt coronapressemøde i aften - butikslukninger og fjernundervisning forlænges i to uger

Der bliver afholdt et pressemøde om coronavirus i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag aften. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Følg med i livebloggen nederst i artiklen, hvor vi giver dig seneste nyt om corona-situationen.

Annonce

Der er pressemøde i Statsministeriet tirsdag klokken 19. Mødet finder sted i Spejlsalen og handler om covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en ordknap pressemeddelelse.

Det er uvist, hvad der nærmere bestemt er på dagsordenen, eller hvem der deltager på pressemødet.

Men TV2 erfarer, at restriktioner for at mindske spredning med coronavirus, der stod til at udløbe 3. januar, forlænges til 17. januar. Og over for Ritzau bekræfter flere kilder forlængelsen.

Det betyder blandt andet, at restauranter og storcentre fortsat skal holde lukket. Også kulturlivet samt liberale erhverv som frisørsaloner skal holde lukket.

Ifølge B.T. skal skoleelever og studerende ligeledes fortsat undervises hjemmefra.

Folketingets sundhedsordførere i coronafølgegruppen er tirsdag blevet orienteret om forlængelsen af restriktionerne, og klokken 19 er der pressemøde i Statsministeriet, hvor forlængelsen ventes at blive præsenteret.

Der er gradvist kommet nye restriktioner i løbet af efteråret, efterhånden som smitte- og indlæggelsestallene med coronavirus er steget.

Status tirsdag er, at præcis 900 personer er indlagt med coronavirus. Det er det højeste under epidemien.

De stigende coronatal har fået både virologer og sundhedsordførere til at rette fokus på nytårsaften og de fester, der vil medfølge.

Blandt andet sagde Peder Hvelplund, sundhedsordfører for Enhedslisten, tirsdag, at han har bedt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om retningslinjer for nytårsaften.

Sundhedsstyrelsen anbefaler blandt andet, at man holder sig til sit eget nytårsselskab, at man ikke er over ti personer samlet, og at man undgår steder med mange mennesker.

Rådhuspladsen i København bliver desuden lukket nytårsaften. I Aarhus anbefaler politiet, at man holder sig fra en række områder i midten af byen.

Forlængelsen af restriktionerne kommer på et tidspunkt, hvor Danmark er begyndt at vaccinere mod coronavirus.

I første omgang er det ældre borgere i risikogruppen samt frontpersonale i coronakampen, der får vaccinen. Planen er, at alle får den tilbudt på et tidspunkt.

Pressemødet kan du følge live her på siden i både tekst og video fra klokken 19.

Sundhedsminister Magnus Heunicke afholder pressemøde om vaccineplanen, i Eigtveds Pakhus i København, onsdag den 23. december 2020. Desuden deltager direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum og direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Annonce
Svendborg For abonnenter

Dorthe Ullemose om Johan Emils exit: - Jeg er ked af, at han forlader partiet, og jeg ønsker ham held og lykke med hans liste

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Johan Emil Rasmussen om sin exit fra DF: - Dorthe Ullemose har det med at skubbe folk fra sig

Sport

OB blæste fremad i stormvejret

Svendborg

Johan Emil Rasmussen forlader DF: - Der er et meget forskelligt syn på god og social acceptabel adfærd i byrådsgruppen

Svendborg

Lokal formand om eks-DF'er: Har haft svært at ved at finde ud af, hvor han stod

Annonce