Annonce
Fyn

Gense digitalt læsermøde: Mød integrationsminister Mattias Tesfaye til en diskussion om negativ social kontrol

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), borgmester Peter Rahbæk Juel, beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro, Kefa Abu Ras (Søstre mod Vold og Kontrol), Roya Moore (Foreningen NOUR), Jannie Staal (centerleder for Krisecenter Odense), Halima El Abassi (forsker i æresrelaterede konflikter og formand for Odense Kommunes ekspertgruppe mod negativ social kontrol) og Rami Dibaje (skoleleder på H.C. Andersen Skolen), afholder Door step-pressemøde efter møde om negativ social kontrol kan stoppes i et udsat boligområde som Vollsmose, på H.C. Andersen Skolen i Odense mandag den 5. oktober 2020.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Digitalt læsermøde sætter fokus på negativ social kontrol. Hvad gør man i dag? Hjælper man de unge godt nok? Hvor går grænsen for, hvad staten og kommunen skal blande sig i?
Annonce


Her på fyens.dk kan du fra klokken 19 følge et digitalt læsermøde med integrationsminister Mattias Tesfaye og forsker og ekspert på området, Halima El Abassi.

Ministeren har kaldt opgøret mod den negative sociale kontrol for "en omfattende frihedskrig", som i for mange år er foregået i det skjulte. Nu skal tingene frem i lyset, blandt fordi for mange unge kvinder i Danmark lever i "usynlige fængsler".

Det har regeringen forsøgt at rette op på med ny lovgivning, men er det nok?

Halima El Abassi stod i spidsen for den taskforce, som Odense Kommune satte til at undersøge problemet og komme med konkrete anbefalinger. Hun har også fulgt udviklingen i Odense og sagde blandt andet efter et skolebesøg:

- Vi har unge, som ingenting må; unge som holder øje med hinanden; unge som ikke føler, de er omfattet af nogle af de basale frihedsrettigheder, vi har i Danmark. Det er i mine øjne et tegn på, at vi har svigtet.

Med på mødet er også formanden for det kommunale tvangsfjernelsesudvalg i Odense, Cæcilie Crawley. Her er man nu begyndt at se sager, der tager udgangspunkt i negativ social kontrol, men de er ikke uproblematiske.

Alt det kan du høre mere om fra klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland For abonnenter

Glæde, skepsis og chok: Elsalg giver 400 millioner til udvikling af Langeland

Svendborg For abonnenter

Dorthe Ullemose om Johan Emils exit: - Jeg er ked af, at han forlader partiet, og jeg ønsker ham held og lykke med hans liste

Svendborg

Johan Emil Rasmussen forlader DF: - Der er et meget forskelligt syn på god og social acceptabel adfærd i byrådsgruppen

Annonce