Annonce
Navne

Fødselsdag: Arbejderknægten blev først frisør og siden viceborgmester

Bruno Hansen var egentlig gået på pension, men for fire år siden vendte han tilbage til arbejdsmarkedet. Denne gang som chauffør. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Politik har altid spillet en central rolle i Bruno Hansens liv, og han har præsteret at vinke farvel til frisørfaget, fordi han ikke måtte diskutere politik.

Bruno Hansen er vokset op i et arbejderhjem i Rudkøbing, og politik var noget man diskuterede ivrigt i barndomshjemmet, hvor kårene var små, men gode.

Faren var medlem af kommunistpartiet, men i 1959 var han med til at grundlægge SF.

Bruno Hansen begyndte selv som VS'er, men i midtfirserne fulgte han i farens fodspor over i SF. Politik fylder stadig meget i hans liv. Han er formand for Miljø- og Naturudvalget, og på cv'et står også tidligere formand for kulturudvalget og 1. viceborgmester fra 2010 til udgangen af 2013. I mere end 28 år har han siddet i Svendborg Byråd.

Annonce

Fredag 12. februar fylder han 75 år.

Fyret som frisør

Bruno Hansen er uddannet frisør, og han var en dygtig en af slagsen. Det vidner et fynsk mesterskab og en topplacering ved et danmarksmesterskab om, men karrieren som frisør blev kort. Da han var midt i sine tyvere, forlod han branchen. Han blev ikke fyret, men det var så tæt på, som det kunne komme.

- Politik har altid fyldt meget hos mig, og jeg diskuterer og diskuterede det også dengang gerne. En dag kom min chef hen til mig og sagde, at det skulle stoppe. Ellers var det ud, fortæller Bruno Hansen, der valgte selv at gå.

- Jeg kunne og kan jo ikke stoppe med at tænke på og tale om politik, konstaterer han.

Siden tog han en halv læreruddannelse i Skårup, men hoppede fra og blev i stedet først pædagogmedhjælper og siden ansat i pædagogmedhjælpernes forbund PMF som faglig sekretær. Det blev siden til FOA og en opgave som vejleder.

Den tid er dog overstået, og for en lille halv snes år siden gik han på pension. Og så alligevel ikke helt.

Blå bog

Bruno Hansen er født og opvokset i Rudkøbing.

Han gik ud af skolen i 8. klasse, fordi han kunne få en læreplads hos en frisør. Han har senere taget en realeksamen og siden en HF-eksamen.

Han aftjente sin værnepligt i marinen.

Siden har han arbejdet som pædagogmedhjælper og i flere roller i de faglige organisationer PMF og FOA.

Sammen med hustruen Anne Lise Bruun, som han havde 35 års bryllupsdag med 8. februar i år, bor han på Thurø. De har sammen børnene Tine og Sanne på 33 og 31 år. Han vil ikke afvise, at sidstnævnte har fået sit navn efter sangerinden Sanne Salomonsen. Hende har Bruno Hansen nemlig et blødt punkt for.

Fra et tidligere ægteskab har han desuden børnene Rikke og Brian, der er henholdsvis 43 og 48 år.

- Jeg er faktisk blevet lønmodtager igen. For fire år siden fik jeg arbejder hos Wendorff-bageren som chauffør. Jeg arbejder syv dage om måneden, fortæller han og forklarer, hvorfor han efter omtrent fem år på pension vendte tilbage til arbejdsmarkedet.

- Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for et arbejde, hvor jeg også bruger min fysik. Jeg bruger meget tid på politik, men det er jo ikke noget, hvor jeg får brugt min krop. Det gør jeg i chaufførjobbet. Jeg møder klokken halv fem om morgenen og har fri klokken 10, så det kolliderer ikke med mit politiske arbejder, understreger Bruno Hansen.

Annonce

Stolt af aftryk

Om et lille års tid er stopper Bruno Hansen i politik. Han rådte ind i byrådssalen første gang i januar 1990. Ved næste valg dømte vælgerne ham ude, men tre år senere fik han igen plads i byrådet, fordi Kaj Stillinger rykkede videre til Folketinget, og så blev han som suppleant kaldt ind. Og siden har han haft fast plads i byrådet.

Det bliver da også lidt specielt at stoppe, erkender han, men understreger, at der trods alt er mere end 10 måneder til.

- Arbejdet skal gøres færdigt. Vi skal blive klar med Vandplan 3, hvor vi blandt andet skal genskabe noget mere natur, og så har jeg stadig en drøm om, at vi kan skabe bedre rammer for biblioteket. Det er et rigtig godt bibliotek, men vi kan forbedre rammerne, siger Bruno Hansen, der også lige sætter lidt ord på, hvordan det kunne gøres.

- Min drøm er, at vi bygger biblioteket sammen med musikskolen. Det vil give meget mere plads og nye muligheder, siger han og peger på at nogle af de store beslutninger, han er mest stolt af er udviklingen af Svendborgs bymidte og strategien for at gøre kommunen mere bæredygtig.

Som eksempel på det udpeger han den nyindførte affaldssortering.


Det er dejligt at have en god familie, og det har jeg. Jeg har også trukket store veksler på dem i perioder. Men nu varer det ikke så længe, før jeg får endnu bedre tid til at give lidt mere den anden vej.

Bruno Hansen


Han understreger dog også, han godt har kunnet mærke, at de seneste tre år har været hårde.

- Jeg har jo førhen brugt meget tid på kulturområdet, men denne gang blev jeg formand for Natur- og Miljøudvalget. Det er noget helt andet. Det har taget meget tid at sætte sig ind i. Det har været krævende og meget spændende, understreger han.

Annonce

En god familie

De mange timer i politik kræver ikke kun noget af politikerne. Bruno Hansen slår fast, at familiens opbakning har betydet meget for ham, og han mener også, at det er hans tur til at give lidt tilbage, når han stopper efter nytår.

- Det er dejligt at have en god familie, og det har jeg. Jeg har også trukket store veksler på dem i perioder. Men nu varer det ikke så længe, før jeg får endnu bedre tid til at give lidt mere den anden vej.

Og nu vi taler om familien, så melder der sig også hurtigt en stolthed i Bruno Hansens stemme. Børnene er nemlig med hans ord kommet godt i vej.

- De har fået gode uddannelser og har et godt liv. Det er jeg virkelig glad for. Det betyder rigtig meget for mig, siger Bruno Hansen, der snart får lejlighed til at se sine tre ældste børn igen. Det bliver dog lidt på skift på grund af Covid19.

- Egentlig ville jeg gerne have fejret en stor fødselsdag. Vi skulle have været i forsamlingshus, men det kan jo ikke lade sig gøre. Så nu kommer børnene på besøg på skift. En familie ad gangen. Vores yngste datter bor i Spanien, så hun kan ikke komme hjem, fortæller Bruno Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce