x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Færre passagerer: Nu skal du selv ringe efter Bjørnø-færgen

Man kan ikke længere bare møde op, hvis man gerne vil med Lillebjørn. Arkivfoto
Den lille ø-færge sparer på ressourcerne med nye tiltag. Nu skal færgen bestilles på telefon.

Bjørnø: Bjørnø-Færgen Lillebjørn, som betjener Bjørnø med godt 20 fastboende og en håndfuld sommerhuse, indfører nu tilkald af færgen.

- Vi har kunnet konstatere en nedgang i antal passagerer. Og i få tilfælde har færgen sejlet tom. Derfor har vi af hensyn til vores skippere, brug af diesel og slid på færgen besluttet at bede kunderne ringe til færgen senest en time før afgang, hvis de gerne vil med, oplyser færgens bestyrelsesformand Hanne Berg Kelm i en pressemeddelelse.

Bjørnø-Færgen opretholder sin fartplan, bl.a. af hensyn til pendlere, som skal på arbejde i kritiske jobs. Det nye er, at man skal kontakte færgen senest en time før afgang, så det sikres, at færgen ikke sejler tom. Færgen har allerede med baggrund i Corona-krisen indført regler om maksimalt at medtage 10 passagerer, at ingen passagerer må befinde sig i styrehuset, og at Bjørnøboere har fortrinsret til at sejle med, hvis mere end ti møder op til en afgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce