Annonce
Svendborg

Færre bliver testet for corona: - Vi lever i bobler og har ikke brug for forebyggelsestest

Samfundet kører på laveste blus, og derfor lader færre sig teste for corona. Billedet her er fra testcenteret på Norgesvej, som har oplevet en halvering af daglige test i forhold til december. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Testcenteret på Norgesvej oplever en halvering i antallet af daglige test, og også Carelink, som har et lyntestcenter i Midtbyhallen, oplever, at færre lader sig teste for corona.
Annonce

Svendborg: Der bliver i øjeblikket trillet tommelfingre på de sydfynske testcentre, og det er der en god forklaring på.

Samfundet kører på lavt blus på grund af nedlukningen, og derfor er der også behov for færre test.

Bodil Lorenzen, som er afdelingssygeplejerske på Region Syddanmarks testcenter på Norgesvej, fortæller, at der er sket en halvering i antallet af daglige test i forhold til december.

- I december var vi oppe og foretage cirka 1500 daglige test. I dag foretager vi cirka det halve. Jeg kan ikke give nogen forklaring på, hvorfor der er sket så stort et fald, men et gæt kan være, at mange af de test, vi foretog i december, var forebyggelsestest, fordi folk ikke ville risikere at bringe smitte med sig, når de skulle på juleferie, forklarer hun.

Hun tror også, at nedlukningen har betydning for faldet af daglige test.

- Jeg tror, at folk ser færre personer og lever i bobler i øjeblikket. Derfor er der også behov for færre test, siger hun.

I dag foretager testcenteret mellem 700 og 800 test om dagen. Testcenteret står for de såkaldte PCR-test, hvor man bliver podet i halsen.

- Folk kommer jævnt hele dagen, men vi har ikke nær så travlt, som vi havde lige op til jul og nytår. Man kommer hurtigt til, når man bestiller tid, siger Bodil Lorenzen.

Annonce

Har fundet 50 smittede

Firmaet Carelink, som den 19. december åbnede et lyntestcenter i Midtbyhallen, oplever også en nedgang i antallet af daglige test.


Mønsteret er jo det samme i hele landet. Vi foretog mange test op mod jul og nytår, og nu er antallet af daglige test blev færre.

Michael Grube Andersen, projektchef hos Carelink


- Mønsteret er jo det samme i hele landet. Vi foretog mange test op mod jul og nytår, og nu er antallet af daglige test blev færre. Men jeg synes stadig, at vi har rimeligt at se til. Vi har gennemsnitligt 200 besøgende om dagen, forklarer Michael Grube Andersen, som er projektchef hos Carelink.

Siden åbningen den 19. december, har lyntestcenteret testet 10.000 personer, hvoraf 50 blev konstateret positive.

Testcenteret har også indført et mobilt testcenter, som kører ud til større arbejdspladser og institutioner.

- Det gør vi som et supplement til vores testcenter i Midtbyhallen. I søndags var vi på Idrætsefterskolen Ulbølle, som også udbyder STU-idræt (en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med særlige læringsforudsætninger, red.), for at teste eleverne, da de kom tilbage fra juleferien, fortæller Michael Grube Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce