Annonce
Ærø

Færgernes nye hjemmeside er renset for unødig information

Færgedriektør Keld Møller fortæller, at man med den nye hjemmeside har villet give brugerne en enklere indgang til bookingsystemet. Arkivfoto
Ærøfærgerne har fået ny hjemmeside. Færgedirektør Keld Møller forklarer, at man har villet luge ud i alle de mange, forvirrende informationer, der efterhånden havde hobet sig op på den næsten ti år gamle, tidligere hjemmeside.

Ærø: Det er et helt nyt digitalt ansigt, der møder kunderne, når de klikker sig ind på Ærøfærgernes hjemmeside. Www.aeroe-ferry.dk har fået en overhaling, der skal gøre det nemmere for brugerne at finde frem til det, der har brug for.

- Vi havde bedt designeren, der har lavet den nye side, om, at det blev en mere enkel side, man som kunde kom ind på. Den gamle var blevet meget overfyldt og svær umiddelbart at finde rundt på, og så skulle den være bedre tilpasset telefoner og tablets, fortæller færgedirektør Keld Møller om grunden til, at man har valgt at skifte den omkring ti år gamle hjemmeside ud med en ny.

- Den gamle havde vi selv lavet, og vi er altså ikke designere, siger Keld Møller med et grin.

- Men den fungerede og har kørt i 8-10 år, problemet med den var bare, at vi hele tiden fyldte ovenpå, når der kommer nye bookingmuligheder, og til sidst var den noget uoverskuelig.

Færgedirektøren forklarer, at man med den nye hjemmeside har prøvet at barbere antallet af informationer, der møder den almindelige bruger, ned.

- Vi ville gerne have bookingen frem, og det er det første, der møder folk, når de kommer ind på den. Som helt ny kunde er der bare én knap, der møder en, og så klikker man sig ind derfra. Vi har også skåret ned på mængden af information ved at vi på oversigten over afgange i løbet af dagen fjerner dem, der er sejlet, så man ikke bliver mødt af flere afgange end dem, man kan booke sig ind på, forklarer Keld Møller.

De mange funktioner, der ligger bag den enklere forside er færgedirektøren sikker på, ærøboerne hurtigt skal finde ud af at finde, bruge og sætte bogmærke ved.

- Men turisterne skal også have det nemt, siger han.

Han understreger, at den nye hjemmeside samtidig også er designet til at kunne håndtere de kommende, elektroniske billetteringsformer, som man gennem nogle måneder har testet af på kommunens ældre- og sundhedsafdeling, hvor det er muligt månedligt at samle fakturaer for de gange, man har benyttet færgerne.

- Det er for at gøre det lettere for vores kreditkunder, som kommunen og de større vognmænd, så de ikke skal sidde og tælle billetter op og finde ud af, hvem der nu har ti-turskortet. Her bliver det muligt at logge sig ind og månedligt se detaljeret hvor meget man har benyttet færgerne, fortæller Keld Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Annonce