Annonce
Fyn

Fællesskabet tager form på Bognæs

Det var de store smils dag, da forening og bygherrer i sidste uge kunne præsentere den første lejlighed i den tidligere institution Bognæs. Fra venstre er det Lasse Andersen, formand for foreningen Kurt Holmsted, Palle Andersen og Jesper Rude Hommelgaard. Foto: Thomas Gregersen
Til november kan de første beboere flytte ind i nyt seniorbofællesskab midt i Bogense.
Annonce

Bogense: Drømmen om et bofællesskab for seniorer i Bogense har været temmelig abstrakt og svær at materialisere, men i denne uge kom der for første gang noget helt konkret at forholde sig til for foreningens mange medlemmer. Helt konkret som i hvide vægge, lyse gulve i ask, store lysindfald og et stort køkken/alrum.

Det skete da bygherrerne kunne præsentere den første lejlighed, der skal give indtryk af hvordan de 24 lejligheder vil komme til at tage sig ud.

- Det er dejligt, at vi nu har noget der er til at tage at føle på, for det er nu man skal tage stilling. Hvis man sidder med en lejlighed med tre måneders opsigelse eller har et hus, der skal sælges, er der lige pludselig ikke så længe til den 1. november, siger Kurt Holmsted, der er formand for seniorbofællesskabsforeningen.

De ni lejligheder i første etape skal stå klar 1. november, mens der følger yderligere to etaper på hver syv lejligheder henholdsvis den 1. januar og den 1. marts næste år.

Siden 2016 har foreningens medlemmer først arbejdet med planer om et alment byggeri på Fiona-grunden, men den plan ønskede de nordfynske politikere ikke at støtte, da kommunen i givet fald skulle lægge 10 procent af anlægsudgifterne.

Først da private investorer, i form af de lokale Meny-købmænd Lasse og Palle Andersen og tømrermester Jesper Rude Hommelgaard, købte den tidligere institution i august sidste år kom der for alvor vind i sejlene.

Lejlighederne bliver lyse og med et stort køkken/alrum som den centrale del. Der bygges i størrelser lige fra 80 kvadratmeter til 120. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Ros til byggestil

I tre hold dukkede de inviterede medlemmer op i løbet af onsdagen for i behørig corona-respekt at kunne inspicere byggeriet og de forskellige valgmuligheder for at sætte et individuelt præg på lejlighederne.

- Det har været nogle meget positive tilbagemeldinger vi har fået og helt som forventet, har der både været medlemmer som har givet udtryk for, at de er klar til at rykke ind, mens andre ikke er nået dertil endnu, fortæller Kurt Holmsted.

Allerede 8. juni er fristen for tilbagemeldinger på første etape og derefter vil de tilgængelige lejligheder blive fordelt til ansøgerne.

- For det første vil bestyrelsen tage en samtale med de forskellige ansøgere og derefter kan hver enkelt afgive tre prioriterede ønsker om bestemte lejligheder, fortæller Kurt Holmsted.

Samtalerne skal også bruges til at vurdere de kommende beboeres forventninger til at indgå i et bofællesskab.

- Man skal være indstillet på fællesskabet, men samtidig er det jo sådan, at det kommer til at bestå af de ting vi selv putter ind i rammerne. Der bliver et fælleshus, et kreativt værksted og grønne områder, hvor blandt andet den eksisterende grillhytte bliver stående. Det er 24 private lejligheder, men der er også en tryghed i, at man holder lidt øje og passer på hinanden, siger Kurt Holmsted.

Annonce

Følger tidsplan

Udover bestyrelsen for foreningen var også de to investorer Lasse og Palle Andersen og tømrermester Jesper Rude Hommelgaard, der står for byggeriet.

- Det er jo altid noget andet at bygge om end at bygge nyt. Her har vi valgt at arbejde med de eksisterende bygninger. Så dukker der næsten altid nogle uventede problemer op, men i dette tilfælde har det faktisk været i småtingsafdelingen. Så vi forventer at byggeriet følger både tidsplan og budget meget præcist, fortæller Jesper Rude Hommelgaard.

Lejlighederne kommer til at ligge i størrelser på mellem 80 og 120 kvadratmeter og planen er, at invitere alle interesserede indenfor til et åbent hus allerede inden sommerferien, hvis corona-restriktionerne bliver lempet nok til sådan et arrangement.

De mange medlemmer var delt ind i hold, der var inviteret på forskellige tidspukter i løbet af dagen. Her er nogle af gæsterne samlet i det, der bliver seniorbofællesskabets fælleshus. Foto: Thomas Gregersen
En del af lejlighederne ligger i en hestesko, så der bliver en slags fælles gårdhave i midten. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce