Annonce
Fyn

Får Fyn endelig en Michelin-stjerne? Madredaktør har tre fynske favoritter - og en dark horse

Der er mindst tre-fire fynske restauranter, der burde kunne opnå en Michelin-stjerne for deres mad, mener redaktøren for Den danske Spiseguide. Foto: Robert Wengler
År på år har det undret både madanmeldere og fynske køkkenchefer, at Fyn er blevet forbigået, når Michelin i forbindelse med guide til spisesteder verden over har delt stjerner ud. Redaktøren for Den Danske Spiseguide mener, at tre-fire fynske restauranter bør være i spil.

Heller ikke 2019 blev året, hvor en fynsk restaurant kunne pryde sig med en Michelin-stjerne. I dækfabrikantens verdenskendte og mystikomgærdede spiseguide blev der sidste år plads til fine beskrivelser af Falsled Kro samt Pasfall og Vår i Odense, men der var intet stjernedrys på Fyn.

Og i 2018 var det lige ved og næsten for odenseanske The Balcony. Restaurantens køkkenchefer var inviteret med til uddelingen af stjerner i København, men fik serveret en skuffelse.

Der er dog stadig god grund til at bevare håbet, for det vil være helt på sin plads med stjerner til fynske spisesteder. Det mener Bent Christensen, der er redaktør for Den Danske Spiseguide.

- Når man ser på, hvor der burde falde stjerner i forhold til de andre spisesteder i Danmark, så er det klart, at Fyn burde have en stjerne eller to - eller tre. Men det har vi sagt i tre år, uden de er kommet, så der må være et eller andet, der gør, at det ikke er sket, siger han.

Redaktøren mener, der er tre restauranter, der åbenlyst bør være i spil igen: Pasfall i Odense, sydfynske Falsled Kro og Lieffroy i Nyborg. Og så er der en dark horse, hvis franske køkken kan give bonus hos landsmændene fra Michelin.

- Det er de tre, der har været der i flere år og haft niveauet. Nu er Bacchus også en bejler, der om muligt har en endnu mere fransk profil, end de tre andre har, så det bør også nævnes som værende på det niveau, siger Bent Christensen, der har udgivet spiseguiden siden 1978.

Danske Michelin-stjerner i 2019

3 stjerner (værd at rejse efter):

Geranium, København

2 stjerner (en omvej værd):

Henne Kirkeby Kro, Henne

Kadeau Copenhagen, København

A,O,C , København

Noma, København

1 stjerne (rigtig god restaurant i sin kategori):

Ti Trin Ned, Fredericia

Me, Mu, Vejle

Dragsholm Slot Gourmet, Hørve

Frederikshøj, Aarhus

Substans, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Domestic, Aarhus

Frederiksminde, Præstø

Formel B, København

Relæ, København

Søllerød Kro, København

Kiin Kiin, København

Alouette, København

Jordnær, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Clou, København

Kokkeriet, København

Era Ora, København

Studio at The Standard, København

- Mit hjerte siger ja

- Hvis du skal give et bud lige nu, falder der så en stjerne af til Fyn?

- Mit hjerte siger ”ja”, men min forstand siger ”hvorfor faldt den så ikke sidste år?”. Jeg mener, at den burde falde, men det mente jeg også sidste år. Jeg kan ikke kloge mig ud over at sige, at den burde falde, og at der burde falde mere end én. Jeg mener, at vi har tre-fire restauranter på Fyn med samme niveau som andre, der har en stjerne - måske endda bedre i nogles tilfælde.

Kulinariske oplevelser på et højt niveau gør det dog ikke alene. Ifølge madredaktøren handler det i lige så høj grad om at kunne skabe opmærksomhed omkring sin restaurant.

- Der skal gøres et personligt aftryk, som får rettet Michelins øjne mere kraftigt ind på, hvad man gør, siger han og nævner, at Noma kom i fokus ved at få meningsdannere til at spise hos dem og ved i det hele taget at sørge for, at omverdenen fik øje på dem.

Sådan må de fynske restauranter også tænke, hvis de vil have Michelin-stjerner.

- De har topkarakterer i den danske guide, men de vil også gerne have den udenlandske guide, og det forstår jeg udmærket godt. Men så må de altså gøre et eller andet mere end bare at lave fantastisk mad. Man er nødt til at finde veje, så den franske guide ikke kan undslå sig. Alt andet er tro og håb, og det er fint nok, men hvis det ikke virker over tre-fire år, bør man overveje, hvad man så gør, siger Bent Christensen.

Michelin uddeler stjernerne mandag eftermiddag i Trondhjem i Norge.

Bent Christensen, redaktør og udgiver af Den danske Spiseguide, der første gang udkom i 1978. Foto: Michael Bager
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Har sejret sig ihjel: 20 år gammel Svendborg-forening er nedlagt

Langeland For abonnenter

Langeland kan ikke tillade sig at have hellige køer: Friplejehjem gør det fantastisk - det offentlige er ikke nødvendigvis det bedste

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Altmuligmanden tjente 10 millioner, og nu er der kun to ejere af begravelsesforretningen

Svendborg

Mere fokus på farlige skoleveje: Politikere afsætter tre millioner til cykelstier

Navne For abonnenter

25 år med campingpladsen som arbejdsplads: - Det har ikke altid været lige nemt

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Tre mænd med hjerteproblemer løb for livet til HCA Marathon: For 10 måneder siden kunne Allan, Thomas og Brian blot løbe 100 meter

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Svendborg

Mange er blevet testet: Coronavirus er på retur i Svendborg

Svendborg For abonnenter

Først blev de smidt ud - nu dukker de op på nye lister: Se her, hvor de afviste kandidater stiller op

Svendborg

Uheld på Svendborgsundbroen: Person lettere tilskadekommen

Annonce