Annonce
Faaborg-Midtfyn

Få pjækker - og ingen fratages børnepengene: Faaborg-Midtfyn ligger under landsgennemsnittet for fravær

Færre elever pjækker på de faaborg-midtfynske folkeskoler end på landsplan. Arkivfoto: Roland Petersen
En omdiskuteret lov, der i praksis trådte i kraft for et år siden, kan fratage forældre børnepengene, hvis børnene har for meget ulovligt fravær i skolen. Det er dog ikke sket én eneste gang i Faaborg-Midtfyn, viser en ny opgørelse.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Forældre kan blive trukket i børnepenge, hvis børnene pjækker for meget fra skole eller online-undervisning.

Det er hovedpointen i en lov, der nu har været gældende i et år. Loven skabte stor debat, da den blev indført - både på landsplan, men også i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor SF's daværende kommunalbestyrelsesmedlem Torben Smith blandt andet kaldte den "modbydelig".

Selvom loven har eksisteret i et år, har ikke én eneste familie i Faaborg-Midtfyn imidlertid oplevet at blive trukket i børneydelsen.

Loven siger ellers, at hvis et barn i løbet af tre måneder har mere end 15 procents ulovligt fravær - herunder ikke sygdom - så kan kommunen trække forældrene i børnepenge svarende til et kvartal.

Annonce

Fire fraværs-sager

I en ny opgørelse har Faaborg-Midtfyn imidlertid kun registreret antallet af sager i tredje og fjerde kvartal i 2020.

Det skyldes, at systemet til at registrere fraværet ikke var klar i første kvartal - hvorefter coronasituationen og den første omgang med fjernundervisning suspenderede loven i andet kvartal.

I de to sidste kvartaler af året har Faaborg-Midtfyn Kommune modtaget i alt fire underretninger om elever, der er blevet registreret med mere end 15 procents ulovligt fravær inden for tre måneder. I alle sager har det dog efterfølgende vist sig, at kommunen ikke har haft belæg for at fratage forældrene børnepengene.

Faaborg-Midtfyn Kommune ligger i det hele taget under landsgennemsnittet, og har gjort det i flere år, når det kommer til fravær i skolerne. Det gælder både fravær på grund af sygdom, ulovligt fravær og fravær, som skolen har givet tilladelse til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland For abonnenter

Mulig svinefarm på Langeland: Flere naboer op i det røde felt - beboer vil gå til Naturklagenævnet

Annonce