Annonce
Svendborg

Få overblikket: Best of Svendborg blev en folkefest for byens erhvervsdrivende

Her er alle vinderne til dette års Best of Svendborg, der lørdag aften løb af stablen på Hotel Svendborg. 65 var nomineret til de 13 kategorier, og det var derfor kun 13 heldige butikker og restauranter fra Svendborg, som kunne tage en statuette med hjem. Foto: Katrine Becher Damkjær
Lørdag aften var Hotel Svendborg fyldt med glade og forventningsfulde gæster fra Svendborgs handels- og kulturliv, da kulminationen på flere måneders planlægning af Best of Svendborg fandt sted. Det blev en aften, som gav et kæmpe skulderklap til de mange butikker og restauranter i Svendborg.
Annonce

Svendborg: Jacob Bjerregaard, skuespiller og teaterdirektør fra Baggårdteatret, styrede slagets gang på det fyldte og udsolgte Hotel Svendborg, som dannede rammerne for årets Best of Svendborg. 13 erhvervsdrivende fra Svendborg skulle belønnes med en statuette, mens 65 nominerede fra det svendborgenske butiks- og restaurantliv sad spændte og afventende i salen på Hotel Svendborg.

Den første til at tage sejrsgangen mod podiet var specialbutikken Appetito, som tog prisen for "Bedste Specialbutik". Det var en en rørt, stolt og meget glad Tina Dyrbye, medindehaver af Appetito i Tinghusgade, som stod mundlam på scenen for at modtage prisen, og derfor var det hendes mand og partner, Holger Dyrbye, som på vegne af den italienske købmand måtte holde takketalen.

- Jeg kan konstatere, at den ordførende formand har tabt mælet, men på vegne af hende og mig selv vil jeg gerne takke for prisen, sagde Holger Dyrbye.

Appetito vandt foran de fire andre nominerede, som var CKC Strik, Ostespecialisten, Sø-pet og Vinoble Svendborg.

Vinderne af Best of Svendborg

Bedste Restaurant: Resumé

Bedste Shopping til Hende: Laundry

Bedste Shopping til Ham: Mr. Hardis

Bedste Specialbutik: Appetito

Bedste Caféliv: Under Uret

Bedste Fastfood og Takeaway: King of Kebab

Bedste Kultur og Underholdning: Kammerateriet

Bedste Service: Sporten

Bedste Shopping til Hjemmet: Kop og Kande

Bedste Velvære til Krop og Sjæl: Art of Hair

Bedste Motion, Fitness og Foreningsliv: SG Huset

Bedste Erhverv: Rema 1000

Årets Ildsjæl: Victor Jonas Møller

Annonce

5000 indstillinger og 13 statuetter

Knap 5000 indstillinger blev til 65 nominerede i 13 kategorier, og vinderne blev udvalgt af en jury bestående af læsere fra Ugeavisen Svendborg, som stod for arrangementet. På baggrund af antallet af indstillinger samt begrundelser på de enkelte forretninger og ildsjæle, besluttede de, hvem der skulle være blandt de fem nominerede i hver kategori.

En række lokale virksomheder støttede arrangementet, som er med til at hylde erhvervslivet i Svendborg. Men ingen aften uden underholdning. Hotel Svendborg leverede maden, som de 280 indbudte gæster, nominerede og partnere mæskede i sig, inden det store show for alvor gik i gang. Ind imellem uddelingerne indtog Ida Corr scenen, og det samme gjorde Søren Okholm, mens dansere fra Oure også var med til at underholde de mange gæster i salen.

Annonce

Kongen af kebab og Kammerateriet

Appetito var ikke de eneste, som med en stolt mine indtog scenen til Best of Svendborg. Også Ekrem Basoda, indehaver af King of Kebab, var en glad mand, da han modtog prisen som "Bedste Fastfood og Takeaway". Hele 37 procent af stemmerne gik til King of Kebab, som dermed vandt foran konkurrenterne Boulangerie, Café Panino, Muies Thaifood og Q Diner og Take-away.

- Det her er stort, og jeg er meget taknemmelig, for jeg ser denne pris som et stort skulderklap fra mine kunders side. Prisen betyder meget for mig, for den viser, at mine ansatte, som jeg lige nu er meget stolte af, og jeg selv må gøre noget rigtigt, sagde indehaver Ekrem Basoda efter prisoverrækkelsen.

- Prisen vil helt sikkert motivere mig til fortsat at lave byens bedste kebab, lovede Ekrem Basoda.

En af de mest populære kategorier til Best of Svendborg målt på antal stemmer er "Bedste Kultur og Underholdning". I et stærkt felt viste Kammerateriet sig dog stærkest, og dermed vandt de for andet år i træk kategorien, hvor også Baggaårdteatret, Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, Hansted Live og Scala var nomineret.

Vinderne er fundet og bestemt af svendborgenserne selv, og det var således deres stemmer, der afgjorde, hvem der lørdag aften kunne tage hjem med en statuette. Alle vinderne kan ses i faktaboksen.

Ekrem Basoda, indehaver af King of Kebab, vandt "Bedste Fastfood og Takeaway" i Svendborg til Best of Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Hotel Svendborg var fyldt og udsolgt. 280 gæster, nominerede og partnere var samlet for at hylde de butikker og restauranter, som hver dag åbner dørene i Svendborg til en god handel og middag. Best of Svendborg er ment som en måde at vise, hvor blomstrende Svendborgs handels- og kulturliv er. Foto: Katrine Becher Damkjær
Kammerateriet vandt for andet år i træk en af de mest populære kategorier til Best of Svendborg målt på antal stemmer nemlig "Bedste Kultur og Underholdning". Foto: Katrine Becher Damkjær
Ida Corr leverede en del af den musikalse underholdning til Best of Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Der var masser af underholdning i løbet af aftenen til Best of Svendborg heriblandt elever fra Oure, som underholdte med dans. Foto: Katrine Becher Damkjær
Inden showet og prisuddelingen startede stod Hotel Svendborg for mad til de 280 gæster. Foto: Katrine Becher Damkjær
Blandt gæsterne til lørdagens Best of Svendborg var også borgmester Bo Hansen mødt op, hvor han fik en snak med flere af de nominerede. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce