Annonce
Langeland

Få overblik over smittefri aktiviteter: Frivilligcenter efterlyser lokalkendskab

Frivilligcenter Langeland skaber overblik over smittefri aktiviteter. Arkivfoto: Roland Petersen

LANGELAND: De seneste ugers udvikling med coronavirus har medvirket til, at mange ikke længere kan mødes, som de plejer. Mange er isolerede, kan opleve ensomhed og har måske også praktiske udfordringer, de ikke selv kan løse.

- Heldigvis har vi også oplevet at civilsamfundet endnu en gang træder til, når mennesker har brug for hjælp. Der oprettes Facebookgrupper, hotlines, frivillige handler ind for karantæneramte, går en tur med deres hund eller får sig en god snak over telefon, så ingen skal føle sig alene. Det er samtidig vigtigt, at de, der har brug for hjælpen, rækker ud efter den, lyder det i en pressemeddelelse.

Derfor har Frivilligcenter Langeland udarbejdet et samlet overblik over ”smittefri” tilbud, som borgere har adgang til hjemmefra via telefon eller computer.

Frivilligcenteret håber, at oversigten vil gøre det nemmere for så mange som muligt at finde frem til de muligheder for hjælp og social kontakt, som tilbydes både på lokalt og nationalt plan.

Oversigten kan findes på frivilligcenterets hjemmeside www.frivilligcenterlangeland.dk.

Oversigten opdateres løbende af centerets medarbejdere. Har man ikke mulighed for at orientere sig på internettet, er man velkommen til at ringe til frivilligcenteret på telefon: 22 34 45 33.

Frivilligcenteret har også brug for borgernes hjælp og lokalkendskab. Har man selv startet, eller kender man til hjælpeaktiviteter eller fællesskaber, som alle kan være en del af uden smittefare - så vil frivilligcenteret meget gerne høre om dem.

Det gælder også hvis man har en ide til en ny hjælpeaktivitet eller et nyt "smittefrit" fællesskab.

Frivilligcenteret vil gøre hvad de kan for at hjælpe initiativer i gang og støtte op, fx ved at dele budskabet eller rådgive og vejlede - som de altid gør med frivillige initiativer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce