Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stor dagligvarebutik på vej: Men de tætteste naboer er bekymrede

Aldi på Odensevej i Ringe vil udvide. Det betyder, at den eksisterende butik rives ned, og det samme bliver to nabohuse for at gøre plads til den noget større forretning. Arkivfoto: Kim Rune
Blot to høringssvar er der kommet til en større udvidelse af dagligvareforretningen Aldi på Odensevej.

Ringe: Planen om at rive den eksisterende Aldi-forretning på Odensevej ned og i stedet opføre en noget større er kommet et pænt skridt nærmere.

Lokalplanen, der baner vejen for den nye dagligvareforretning, har netop været sendt i høring, og det har resulteret i to høringssvar, som avisen har fået aktindsigt i.

Det er bekymringen for flere støj- og trafikgener i kølvandet på sandsynligvis flere kunder og flere lastbil-leverancer, der går igen i begge høringssvar fra naboer.

Annonce

Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til de ting, der er spurgt ind til på borgermødet, og det er min opfattelse, at Aldi vil imødekomme det.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget

Det er bekymringer, som formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V), er bekendt med, selvom sagen og høringssvarene først behandles i det nye år. Formanden deltog i starten af december i et borgermøde om butiksudvidelsen.

- Naboerne var med, og de havde indgivet deres høringssvar inden mødet. Jeg vil faktisk sige, at det var et godt og konstruktivt borgermøde. Der var en god dialog med os, men også med repræsentanten fra Aldi, siger Søren Kristensen, som i alt kunne tælle til seks deltagere på mødet.

Ønske imødekommes

Et helt konkret ønske er, at et støjdæmpende hegn, som skal skærme boligerne Lundsager 104-108, føres videre til Odensevej, så ejendommen ved indkørslen til Aldi også dækkes af.

Det er der ikke umiddelbart lagt op til, fordi støjgrænsen her må være lidt højere, da der er tale om blandet bolig- og erhverv.

- Det er ikke noget, som vi som kommune kan kræve, bliver gennemført. Det skal være den gode vilje fra Aldis side, og selv om lidt altid har ret, så tænker jeg ikke, at det vil betyde noget i det store billede, hvis man forlænger det, siger Søren Kristensen.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til de ting, der er spurgt ind til på borgermødet, og det er min opfattelse, at Aldi vil imødekomme det, bemærker Søren Kristensen.

Den opfattelse bekræfter Kim Mogensen, udviklingschef hos Aldi. Han deltog også i borgermødet, men har endnu ikke set høringssvarene.

- Vi har faktisk allerede imødekommet ønsket om at forlænge det her støjhegn. I forhold til den anden er man lidt bange for, at biler lyser ind i huset, når de parkerer. Der prøver vi med noget beplantning, siger Kim Mogensen.

- Så vi er i god dialog om tingene, og vi skal nok finde løsninger, tilføjer han.

Annonce

Solceller og ladestandere

Lokalplanen, som sikrer den nye forretning, skal nu til endelig politisk vedtagelse, og det forventes at ske i løbet af foråret.

Den nye Aldi-forretning bliver i øvrigt på 1200 kvadratmeter - det er 400 kvadratmeter større, end den er i dag. Til formålet har Aldi erhvervet de to nabohuse på Odensevej, så den nye butik kan flyttes længere mod syd.

Den nye p-plads bliver udstyret med to el-ladestandere, og der kommer 400-500 solceller på bygningens tag, så cirka 40 procent af butikkens forbrug dækkes af solcelleenergi.

Annonce
Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Erhverv For abonnenter

Hentet i Forsvaret: Skjærbæk-selskabet Estech ansætter direktør

Debat

Kronik: Skal historien nu også skrives om?

Navne For abonnenter

Festivalveteran er tilbage i manegen: - De har ramt den lige i røven

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Langeland For abonnenter

Ny hestekur i vente: Langeland skal finde nye besparelser for 35 millioner

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Erhverv For abonnenter

Udvider imperiet: Sydfynsk søskendepar overtager biograf i Horsens

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis: Fødeafdelingen i Svendborg er klart styrket politisk og fagligt

Sport

Marienlyst kaster det hvide flag mod Svendborg - træneren vil bygge op til næste sæson

Annonce