Annoncørbetalt indhold

Få et gennemgående indblik i, hvordan du finder det bedste sushi

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Den traditionelle japanske spise, sushi, er blevet et anerkendt og yderst populært fænomen i den danske restaurationsbranche. Man skal efterhånden ikke lede længe, før man får øje på det første spisested, der serverer, eller har bygget deres restaurant op om sushi. Dog kan man, som det er tilfældet med al mad, være uheldig, og få et måltid, der ikke lever op til ens forventninger. Derfor får du her et indblik i, hvordan du identificerer den gode sushirulle, og andre brugbare informationer. Hvad end du er på udkig efter den bedste sushi i København, Aarhus eller Odense, så er disse tips og tricks anvendelige.


Annonce

Hvad er sushi? 

Sushi har sit ophav i Kina, men forbindes i dag med det japanske køkken. Det skyldes at japanerne udviklede den konservering- og fremstillingsmetode, der kendetegner sushi i den moderne tid. Dykker man ned i selve sushirullen, så har denne et bredt spektrum af forgreninger. Dog er den gængse opfattelse af sushi, at den består af ris med en kerne af rå fisk omgivet af tang, også kaldet Nori. En af årsagerne til sushiens popularitet skyldes, udover dens velsmag, at det også er en sund spise. Den rummer nemlig særlige og sunde fedtstoffer, der kan findes i fisk, skaldyr og tang. Derudover indeholder sushi-risen en tilpas mængde protein og kulhydrater.


Det skal du være på udkig efter 

Man kan ikke sige sushi uden at tænke på fisk, hvilket også er ordets betydning - sushi betyder nemlig fisk. Har man besluttet sig for at tage ud at spise sushi, så er fisken, nærmere specifikt lugten, et af de områder, hvor man skal være opmærksom. Frisk fisk har nemlig ikke en skarp fiskelugt, og af den årsag, så skal den sushi du indtager, heller ikke have det. Oplever man, at det serverede sushi har denne lugt, så er dette et tegn på, at enzymer og bakterier er begyndt at nedbryde den døde fisk. Det er i denne nedbrydningsproces, hvor det lugtende molekyle trimethylamin opstår, og netop denne lugt, beskrives som lugten af fisk.


Et overblik over de forskellige ruller

Når man sidder med menukortet i hånden, så er der ofte et overvældende udvalg af ruller man kan vælge mellem. Disse har typisk en række navne, der definerer rullens indhold og tilberedning. De mest kendte typer ruller er nigiri og maki. Nigirien består af en oval risbolle med rå fisk, skaldyr, æg eller grøntsager. Makien består ligeledes af ris, fisk og/eller grøntsager - dog er makien omgivet af tang, der efterfølgende skæres i skiver. I forlængelse af makien, så finder man futo- og uramaki. Futomaki er en større og mere fyldig variant, der oftest indeholder mere end én slags fyld. Denne er også omkranset af ris og tang. Uramaki, eller en inside-out rulle, er dog en anderledes rulle. Her er rækkefølgen på ris og tang byttet om, hvor man finder fyldet inderst inde, derefter et lag tang og slutteligt et lag ris, der typisk er pyntet med sesam. Der findes en længere liste af forskellige ruller, men ovennævnte vil typisk være dem man støder på.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.