Annonce
Fyn

Få coronaen ud af regeringskontorerne

Nu gælder det. Fra og med i dag mandag strammes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer. Og det henstilles, at vi privat ikke ses med mere end 10 forskellige personer den kommende tid. Det er store veksler, der skal trækkes på befolkningen. Og mere kommer til. På torsdag kræves der mundbind eller visir indendørs på alle offentlige steder.

Et mundbind er til at få øje på og kan påtales, hvis det mangler, men mange af de andre tiltag kræver, at alle danskere er med på idéen. Og at alle kan se rimeligheden i restriktionerne. Nu nærmer vinteren sig, vi rykker sammen inden døre og antallet af gæster i hjemmene kan og skal ikke kontrolleres.

Skal vi krybe i en slags vinterhi med få personer på gæstelisten, kræver det masser af tillid til myndighederne. Som det kører lige nu, at myndighederne nærmest synonym med Socialdemokratiet, og det er ikke længere holdbart.

Annonce

Corona-krisen er blevet et vilkår, smittetallet vokser og det skal der selvsagt reageres på. Dermed vil det klæde statsminister Mette Frederiksen og hendes folk at inddrage resten af Folketingets partier, så repræsentanterne for de 3.304.655 stemmeberettigede, som ikke stemte på Socialdemokratiet ved valget i 2019, også bliver hørt. Det burde være naturligt i et repræsentativt demokrati.Som det kører lige nu, at myndighederne nærmest synonym med Socialdemokratiet, og det er ikke længere holdbart.Med flere om bordet kunne vi forhåbentlig også undgå de mere sære tiltag, såsom at studerende med en presset økonomi kan få gratis mundbind. En ellers fremragende idé, indtil man læser, at den arme studerende først skal henvende sig til kommunen, som så efter egne retningslinjer skal vurdere, om den studerendes økonomi er stram nok til, at en pakke mundbind kan komme på tale. Hallo!

Hvem orker det og kan et engangsmundbind så lige pludselig ikke godt holde hele ugen? Få venligst sendt nogle mundbind ud til uddannelsesinstitutionerne og luk den flanke.

Vi er blevet klogere på corona siden foråret. Og dermed må behovet for lynhurtige beslutninger initieret af enkelte dages smittetal ikke længere være nødvendig. Få samlet partierne og få lavet og offentliggjort den krisestyringsplan, som regeringen mange gange har lovet. En plan, hvor vi kan se, hvornår samfundets aktivitet kan speedes op eller ned med udgangspunkt i smittetal og ikke mindst hvordan. Det giver os et mål og en motivation. Det er der brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce