Annonce
Langeland

Europæiske unge under ophold på Langeland: - Vi skal nok råbe verdenslederne op

Seks unge, tre portugisere og tre grækere, hører om og diskuterer, hvordan vi behandler kloden ordentligt. På Langeland handler det om rent vand og sanitet. På billedet ses Leticia Sousa og Gorncalo Coelho (begge Portugal), Vasiliki Toipliadou, Dimitra Galitsiou og Maria Eleni Vasileiou (alle Grækenland) samt Ines Lopes (Portugal). Foto: Michael Lorenzen
Tre unge portugisere og tre jævnaldrende græker mener, kamp mod klimaændringer kræver samlet indsats

SKOVSGAARD: De har alle hørt om den svenske klimaaktivist Greta Thunberg og hendes tale ved FN-generalforsamlingen for nylig. De har bemærket de mange forskellige reaktioner, ikke mindst blandt verdens topledere, hvoraf nogle reagerede temmeligt hånligt over for den unge svensker. Og de tager det helt roligt.

- Hendes budskab skal nok med tiden trænge ind hos toplederne, men hun kan selvfølgelig ikke gøre det alene. Men hvis mange andre bakker hende op, skal der nok ske noget, mener tre portugisiske og tre græske deltagere i projektet "Transeuropean Water and Sanitarity".

Fyns Amts Avis mødte dem kortvarigt under deres spisepause på en kold oktoberdag, hvor de viste sig lige så spørgslystne som avisens udsendte. De sad under et halvtag, og der var blandt andet masser af roser til rugbrøddet i madpakkerne.

De ville blandt andet gerne vide, hvad den danske varmerekord er, og hvor varmt det er på en normal sommer. Rekorden på 36,4 grader fra Holstebro i 1975 kunne ikke imponere. Ikke voldsomt, i hvert fald.

- Hos os ligger temperaturen på over 40 grader om sommeren, men det er så også lige varmt nok, nævnte en af de unge deltagere.

Og regnvejret har sin charme - i hvert fald bagefter.

- Jeg kan godt lide den duft, der kommer fra jorden, lige når regnen er holdt op. Den er helt specielt, fastslog en af de andre unge fra holdet på cirka 45 elever.

Efter spisepausen havde de to stop mere på dagen på Skovsgaard. Dels skulle de ud at fiske i et af vandhullerne, dels skulle de se hovedbygningen. Og så skulle der også være tid til at købe en souvenir.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce