Annonce
Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Samka fotograferet i havnen inden det store rykind op til Folkemødet i 2017. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Samka har betalt væsentligt mere end de "par tusinde kroner" i havneleje, som Folkemødets kommunikationsschef har oplyst til Bornholms Tidende. I alt løb udgifterne op i over 33.000 kroner sidste år.
Annonce

Bornholm: Samka betalte væsentligt mere for at deltage i Folkemødet på Bornholm, end Folkemødet selv har oplyst. Det skriver Bornholms Tidende tirsdag.

Kommunikationschef Pelle Nybirk sagde i en artikel i det bornholmske dagblad 23. januar, at flytningen af Samka ikke drejede sig om penge.

- Det er ikke særlig mange penge, vi taler om, og det er penge, som kommunen får. Et slag på tasken er, at de har betalt et par tusinde kroner i bådpladsleje. Der er selvfølgelig nogle penge i det, men det er ikke mange, og det har ikke været afgørende for vores ønske om at flytte Samka til ydermolen, sagde Pelle Nybirk til avisen.

Samka har dog betalt væsentligt mere. I alt har alene bådpladslejen kostet 24.750 kroner i årene 2015, 2017 og 2018 og 23.250 kroner i 2019 fremgår det af en aktindsigt, Fyns Amts Avis har fået. Dertil kommer udgifter til blandt andet el, som Bornholms Tidende refererer til, og i alt løb udgifterne op i 33.175 kroner.

Ærøs Turist- og erhvervsdirektør, Chris Hammeken, som har været tovholder for sidste års delegation, undrer sig over Pelle Nybirks udtalelse.

- Det virker som en måde at feje kritikken ind under gulvtæppet med et faktuelt forkert svar. Man skulle jo ellers tro, at han som Folkemødets kommunikationschef vidste, at det koster væsentligt mere, siger han til Bornholms Tidende.

Pelle Nybirk forklarer over for Fyns Amts Avis, at der er tale om en misforståelse, som har selv har forsøgt at gøre avisen opmærksom på.

- Jeg blev spurgt ind til, hvad prisen var for bådpladsleje, og der rodede jeg mig ud i, at jeg simpelthen ikke kunne huske tallene. Da jeg så artiklen, sendte jeg dem en mail om, hvad den korrekte pris var. Så det forstår jeg sådan set ikke, hvorfor de ikke har opfanget, siger han.

Udgifterne til Samkas deltagelse i Folkemødet 2019 blev delt mellem Ærø og Samsø Kommuner og interesseorganisationen Balance Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce