Annonce
Ærø

Et nyt skoleår skydes i gang: Skoleleder overvejer velkomst med 'corona-albue'

Skolelederne Karsten Solberg og Henrik Mogensen. Foto: Katrine Becher Damkjær og Michael Nørgaard
I den kommende uge vender eleverne på Ærøs to skoler tilbage til skolebænken efter nødundervisning og ferie. Selv om skoledagene kommer til at ligne sig selv igen, så har meget ændret sig siden corona-nedlukningen, siger lederne på Ærøs to skoler.
Annonce

Ærø: Søndag begynder elever og lærere på Ærø Friskole på et nye skoleår, og mandag følger folkeskolen i Marstal trop.

På begge skoler er dagen helt speciel: Det er nemlig ikke kun første skoledag efter en lang sommerferie - det er også første skoledag efter et forår med corona-restriktioner og nødundervisning. Og mange ting har ændret sig på Marstal Skole, siger skoleleder Karsten Solberg.

Meget sigende vil de nye 0. klasses-elever i år ikke blive mødt med et håndtryk fra skolelederen som ellers plejer at være praksis.

-Jeg giver ikke hånd i år, men vi overvejer en ”corona-hilsen” med albuen, fortæller skoleleder Karsten Solberg.

Annonce

Forældre ingen adgang

Det er dog ikke kun første skoledag, der har ændret sig på Marstal Skole. Den normale skoledag vil også være ændret på en række områder i forhold til før corona-nedlukningen.

- Forældre må stadig ikke gå ind på skolen, men må hente deres børn udenfor, og morgensamlingerne om fredagen, hvor eleverne mødes på kryds og tværs, kan vi desværre heller ikke afholde på nuværende tidspunkt, siger Karsten Solberg.

Og det der med at mødes på kryds og tværs på skolen er generelt noget, eleverne må vente med af hensyn til smitte-risikoen. En planlagt featureuge og skolens 50-års fødselsdag er af samme årsag blevet skubbet til foråret, forklarer han.

De mange tiltag, der er blevet sat i værk for at inddæmme smittefaren på skolen, har dog ikke udelukkende været til gene. Faktisk har skolen fået øjnene op for, at mange af disse tiltag har haft en positiv effekt på trivslen og læringen for både elever og ansatte på skolen.

- Vi har fundet ud af, at der er rigtig god læring i, at eleverne opholder sig mere udenfor og er sammen med den samme lærer en hel dag. Det har betydet, at de kan planlægge flere ture og i det hele taget bevæge sig mere rundt i det fri, siger han.

Annonce

Samling foregår i det fri

Også på Ærø Friskole vil eleverne møde en noget anderledes hverdag.

- Vi forsøger at bibeholde alle de ting, der kendetegner vores friskole, såsom fællesspisning og samling, men samlingerne kommer dog til  at foregå i skolegården, og børnene spiser i samme grupper, som de gør i klasserne, siger han.

Ifølge Henrik Mogensen er friskolen helt klar til at vende tilbage til en mere normal skolegang.

-Jeg føler mig helt tryg ved genåbningen. Vi følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til håndvask og afspritning, og vi kommer til at opholde os meget udenfor, siger han.


Vi har  fundet ud af, at der er rigtig god læring i, at eleverne opholder sig mere udenfor og er sammen med den samme lærer en hel dag. Det har betydet, at de kan planlægge flere ture og i det hele taget bevæge sig mere rundt i det fri

Karsten Solberg, skoleleder på Marstal Skole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce