Annonce
Kultur

Et boost til den fynske selvforståelse

- Årets Reumert er anerkendelse i den reneste form. Man bliver hædret for et arbejde, man har lagt sin sjæl i, siger teaterdirektør Jacob Schjødt, der selv er Reumert-vinder. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Teaters nye direktør, Jacob Schjødt, er stolt over at, at Odense har rammerne og viljen til at stå i spidsen for Reumert-prisfesten.

- Det er herligt, at Reumert overlever, og fantastisk, at Odense bakker op og kan se perspektivet i at fejre scenekunsten. Reumert er jo ikke en konkurrence i teater, men resultatet af at en jury fremhæver forestillinger eller enkeltpersoner, der har gjort noget ekstraordinært. Det er vigtigt for branchen, at der bliver skabt størst mulig opmærksomhed om scenekunsten også udadtil.

- Det giver god mening at lægge festen midt i landet, som en understregning af, at det, der giver Reumert eksistensberettigelse, bliver skabt rundt om i hele landet. Markeringen er vigtig for branchen, men også en anledning til at sætte fokus på teatret som kunstart og stille ekstra skarpt på de nicher, der tilsammen skaber en færdig forestilling.

- Årets Reumert er anerkendelse i den reneste form. Man bliver hædret for et arbejde, man har lagt sin sjæl i. Det giver et personligt boost, at andre har set en, værdsætter det, man har lavet, og vælger at fremhæve én.

- Teatrene stræber også efter at få en Reumert. Vi joker med at ville lave noget, der kan kaste en Reumert af sig, men i virkeligheden kan tanken om en Reumert være det ekstra brændsel, der får den enkelte og ensemblet til at stræbe efter at yde vores bedste, dét der er en Reumert værdigt. At få en Reumert til Vendsyssel Teater for den "Hamlet" jeg instruerede der, er et uvurderligt bevis på, hvor vigtigt det er, at jurymedlemmerne rejser ud i alle kroge af landet og  ser den fremragende scenekunst, der blive skabt på de mange, vidt forskellige teatre.

- Hvis jeg skal give Reumert et godt råd, er det, at man også tør hylde det innovative, der måske ikke lykkes 100 procent, men fortjener at blive belønnet for konceptet, den visionære tilgang, kreativiteten eller det brede samarbejde med andre kulturinstitutioner.

- Som teaterdirektør for Odense Teater gør det mig stolt, at byen både har rammerne, erfaringen og viljen til at stå i spidsen for en begivenhed af Reumert-kaliber. At få Reumert til Odense betyder meget for vores selvforståelse, for det understreger, at Odense er en stor by med et rigt kulturliv, der kun bliver rigere jo flere af den slags begivenheder, vi kan præsentere.

- At Reumert-festen er planlagt til at foregå i Odense i tre år, kan forhåbentlig også medvirke til at få mennesker, der ikke er de store kulturforbrugere, til at spærre øjnene op og tage del i begivenheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Venstre-forslag: Opret et Borgerklimaråd i Svendborg, som kan deltage i planlægningen af større energiprojekter

Langeland

Bilist ville ikke standse for politiet: Var påvirket, kørte på stjålne nummerplader og havde intet kørekort

Annonce