Annonce
Gear

Et bilår med forhindringer

Tegning: Gert Ejton
Det fynske bilsalg klarede sig nogenlunde gennem et år med covid-19 og usikkerhed om registreringsafgifter. I 2021 kan bilkøberne se frem til flere nye hybrid- og elbiler. Vi har spurgt 18 bilforhandlere om deres forventninger.

Hans-Christian Kjær, indehaver, N. Kjær Bilcentret A/S, Odensevej 94, 5700 Svendborg

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Året startede ufattelig flot med vores nye Ford Kuga plug-in-hybrid til en meget fordelagtig pris. Inden vi havde set det første fysiske eksemplar i butikken, havde vi solgt over 70 biler. Kort inde i det nye år blev vores branche, såvel som mange andre brancher, ramt hårdt af covid-19’s indtog. Salget bremsede brat op, og der blev ikke handlet mange nye biler under nedlukningen. Markedet vendte dog stærkt tilbage med genåbningen af landet, og vores modelprogram med fokus på Ford Kuga plug-in-hybrid stod stærkt. Vi forventer at ligge små 200 enheder efter 2019, hvilket må siges at være tilfredsstillende. 2019 var nemlig firmaets hidtil bedste år.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Mange ting sker i øjeblikket med hensyn til nye registreringsafgifter og introduktion af nye modeller. Vi forventer en stigning i totalmarkedet på cirka 15.000 enheder i år, hvilket er affødt af nedgangen grundet covid-19 i 2020 og ellers et marked, der i øvrigt ligger på niveau med i år. I vores butik betyder det forhåbentlig et mersalg i på mellem 100 og 200, når vi også indkalkulerer vores nye familiemedlem Suzuki. Vi glæder os til et spændende 2021.

Annonce

Nick Nordgren, salgschef, Karvil Biler A/S, Faaborgvej 149, 5250 Odense SV

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- 2020 har været et overraskende godt år. Her tænker vi naturligvis på covid-19-situationen, som satte salget af biler i hele landet på pause fra marts og et par måneder frem. På trods af omstændighederne har vi i vores forretning formået at levere flere nye biler til kunderne end i 2019. Så det betyder, at vi har haft et super godt år. Særligt har nyvognssalget af Hyundai været et rekordår.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vores forventninger for 2021 er mildest talt høje, da vi har en masse spændende nyheder på vej. Vi har introduceret en ny model af den allerede populærere Hyundai Tucson. Denne model forventer vi en stor interesse for, da bilen bliver tilgængelig med hybrid og plug-in-hybrid.

- Derudover lancerer Nissan en ny serie af grønne biler og modellen Ariya, der er en ren elbil. Vi vil i 2021 have store forventninger til disse grønne biler, da det har været stort emne i regeringen. De seneste vedtagelser har medført store ændringer i afgiften hos de enkelte mærker. Vi er dog ikke nervøse for afgiftsændringerne, da vi står stærkt med grønne biler, som ikke bliver påvirket af de nye afgiftsændringer.

Annonce

Anders Bøgholm Kristensen, filialchef, Autohuset Vestergaard, Svendborgvej 90, Odense S

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Det har på mange måder været et ekstremt udfordrende år, og specielt i foråret var der mange uafklarede spørgsmål. En god start på 2020 blev hurtigt vendt for hele den danske bilbranche, der på det værste tidspunkt var på indeks 60 af nybil-salget set i forhold til samme periode i 2019. Dog rettede situationen sig og blev mere stabil hen over sommeren, og vi oplevede, at mange kunder igen rettede fokus på køb af nye og især brugte biler, hvor salget har været meget positivt i hele 2020, og dette niveau har vi heldigvis kunnet fastholde hen over efteråret og starten på vinteren. Generelt kan vi se tilbage på et 2020, der ender positivt for os i forhold til de fremtidsudsigter, vi kiggede ind i tilbage i marts og april.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Året startede noget anderledes, end vi havde forventet, da vi som resten af branchen også blev ramt af nedlukningen og dermed ikke havde mulighed for at invitere vores kunder indenfor i vores showrooms. Det har naturligvis påvirket salget - både i januar og februar - og derfor er vi enormt glade for, at vi nu endelig kan åbne op og komme ”rigtigt i gang med året”. Vi tror og håber på, at vi får travlt, og at det manglende salg fra årets første to måneder bliver indhentet i løbet af foråret og sommeren. Vi er derfor fortrøstningsfulde, også set i lyset af de mange nye produkter, vi kan tilbyde i 2021.

- Blandt andet i form af den nye Fiat 500e, som er den elektriske udgave af den ekstremt populære Fiat 500. Priserne både som almindelig køb og privatleasing er yderst attraktive, så dette har vi store forventninger til. Jeep har ligeledes meldt sig på banen med hele to nye PHEV-modeller - Compass og Renegade. Begge biler er kommet godt fra start, og som følge af de nye afgifter falder de i pris i år.

- Ford Kuga, der har været en kæmpe salgssucces i 2020, vil stadig være attraktiv i markedet som en de mest moderne PHEV-modeller - og stadig til meget konkurrencedygtige priser. Desuden ser vi også frem til at kunne tilbyde markedets mest rummelige syvpersoners biler i form af Ford S-Max og Ford Galaxy, som hybrid-modeller, der lanceres i slutningen af 2021.

- Fords første 100 procent elektriske personbil, Mustang Mach-E, kommer ligeledes til Danmark i 2021. Selvom Mustang-navnet associeres med en sportsvogn, er der rent faktisk tale om en ny SUV i D-segmentet. Den bør blive en stor spiller i elbilsmarkedet med en startpris på lige over 400.000 kroner.


Ford Kuga, der har været en kæmpe salgssucces i 2020, vil stadig være attraktiv i markedet som en de mest moderne PHEV-modeller - og stadig til meget konkurrencedygtige priser.

Anders Bøgholm Kristensen, filialchef, Autohuset Vestergaard


- Ford har igen i 2020 Danmarks mest solgte varebilsprogram, og programmet bliver yderligere udbygget i 2021 med blandt andet en hybrid-udgave af den store Ford Transit. Igen i 2021 står vi hos Autohuset Vestergaard i Odense klar med markedets måske bedste billøsninger til erhvervskunder fra Danmarks stærkeste varebilsmærke - Ford. Vi forventer at fastholde niveauet, når det kommer til salg af biler.

Annonce

Morten Olsen, indehaver, Fyns-Bilsalg/Isuzu/Automester Bogense, Odensevej 136, 5400 Bogense

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Bilsalget 2020 har været o.k. trods den uro, der har været på markedet i 2020 samt en delvis nedlukning af Danmark og uro med afgifter samt hele leveringssituationen.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi håber og tror, at der stadig vil være en god efterspørgsel af brugte biler samt nye elvarebiler og elbiler til den pladskrævende familie. Samtidig glæder vi os til at præsentere den nye Isuzu pickup 4x4.

Tegning: Gert Ejton
Annonce

Nicolai Hovgaard Juul, filialdirektør, Terminalen Odense S A/S, Rolundvej 11, 5260 Odense S

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Det er klart, at bilsalget var lammet en kort periode i starten af coronanedlukningen. Men salget tog hurtigt revanche, og især de brugte biler har været enormt efterspurgte.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Hyundai har allerede præsenteret nogle enormt spændende nyheder, og især Ioniq 5 tegner til at blive en gamechanger. Hyundai er også kommet positivt ud af den netop omlagte registreringsafgift. Mazda har pudset priserne godt af, og Suzuki har også netop præsenteret to nye hybrid-modeller, som vi håber, at kunderne tager godt imod. Så vi er helt klar til et 2021 med fuld fart på.

Annonce

Jesper Larsen, direktør, C.A. Larsen Automobiler A/S, Hans Egedes Vej 2A, 5210 Odense

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Det var et år med store udsving i vores aktiviteter, både hvad angår salg af biler og vores værksteder. Året startede som vanligt med fuld fart, men stoppede brat med coronanedlukningen midt i marts. Bilsalget blev fortsat hårdt ramt i april, men allerede i maj tog salget af nye og ikke mindst brugte biler mere fart, og fra sommer til midt november var salget en hel del større end oprindelig forventet, og vi har set en trend mod lidt større biler.

- Tvivl om ændringer i registreringsafgiften lagde en dæmper på salget, men efter udmeldingen om nye afgifter i begyndelsen af december havde vi meget travlt. Så alt i alt blev 2020 et ganske godt bilår trods corona.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi tror stadig på, at 2021 bliver et godt år for bilsalget. Vi forventer stor aktivitet drevet af klarhed på fremtidens bilafgifter kombineret med stor købekraft og lave renter. Forventningerne er positive for både nyt og brugt. Vi glæder os rigtig meget over, at dørene nu er åbne, og vi kan byde velkommen i Odense, Ringe, Svendborg og Haarby.

Annonce

Bent Møllegaard, salgschef hos A/S Mogens Frederiksen Automobiler, Stærmosegårdsvej 54, 5230 Odense M

- Hvordan er det gået i 2020?

- Det var et meget udfordrende år for alle, ikke mindst bilbranchen. Særligt i foråret 2020 var vi ramt af nedlukninger pga. covid-19. Bedst som vi troede nedlukninger var overstået, begyndte 2021 ligeledes med en nedlukning. 2020 blev året, hvor vi introducerede den helt nye Toyota Yaris Hybrid, som er blevet modtaget fantastisk godt af både kunder og motorpressen. Sjældent har vi haft en så stor ordrebog fra kunder, som venter på at få deres nye Yaris Hybrid i løbet af 2021. Vi har generelt oplevet en kraftig øget interesse til vores hybridmodeller. Både til Corolla og C-HR men også til vores nye Toyota RAV4 Plug In 4WD med 306 hk, der er meget efterspurgt. Det blev også året, hvor vi kunne slå dørene op til vores helt nye flotte toetagers bilhus på Stærmosegårsvej, som kunderne har taget rigtig godt imod, og som vi selv er meget glade for.

- Hvad forventer i jer af 2021?

- På trods af at covid-19 stadig vil have stor indflydelse, forventer vi et øget bilsalg i 2021. Den nye SUV Toyota Yaris Cross kommer allerede til foråret. SUV-markedet er stadig i kraftig vækst og med den nye Cross vil vi være komplet repræsenteret i SUV-markedet med Cross, C-HR og RAV4. Det bliver også året, hvor vi får anden generation af Toyotas brintbil, Mirai. Med en rækkevidde på 650 kilometer samt en fuldoptankning på kun tre minutter vil den være et reelt alternativ til elbiler. Den populære ProAce vil i foråret komme i en elektrisk udgave. Generelt vil 2021 blive året, hvor Toyota introducerer endnu flere grønne biler og fortsætter kursen med at nedbringe mærkets CO2-aftryk.

Annonce

Anders Ørgaard Engelbreth, koncerndirektør, V Holm Jensen A/S, Nyborgvej 240-260, 5220 Odense SØ og Peder Wessels Vej 11, 5220 Odense SØ samt Faaborg Bil-Center ApS, Telemarken 2-4, 5600 Faaborg

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Vi havde mange kunder igennem vores salgsafdeling med dertilhørende mange bilhandler af nye og brugte biler. For vores vedkommende er nybilsalget fordelt på Opel, Mitsubishi, Honda og Suzuki. Hvad angår sidstnævnte, må vi sige, at vi er blevet taget rigtig godt imod i år som Fyns nye Suzuki-forhandler og værksted, faktisk så godt, at vi kunne kalde os Fyns mest sælgende Suzuki-forhandler! Det er vi meget stolte over.

- Salget var præget af en vis usikkerhed i samfundet på baggrund af covid-19. Men efter en periode oplevede vi, at forbrugernes købelyst kom igen, men da regeringen begyndte at tale om ændringer i registreringsafgiften, blev bilsalget sædvanen tro igen påvirket. Vi har altid et godt stort udvalg af lettere brugte biler til skarpe priser, men vi havde svært ved at kunne følge med efterspørgslen på brugte biler. I den forbindelse øgede vi med succes opkøbet i indland og udland efter denne type brugte biler, så kunderne ikke skulle gå forgæves.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi kommer til at præsentere et hav af nye biler, blandt andet den helt nye Corsa e, en 100 procent elbil, samt den spritnye Opel Mokka, som både kommer som benzin, diesel samt 100 procent el. Det bliver også året, hvor vi introducerer den helt nye Opel Vivaro i en el-version, som netop har vundet prisen ”The International Van Of The Year 2021”. Til at støtte op omkring alle de spændende nyheder i vores erhvervsafdeling med blandt andet en helt ny Opel Combo samt Vivaro og ikke mindst Movano.

- Vi introducerer ligeledes nye modeller fra Suzuki i form af en god og rummelig stationcar, Suzuki Swace, samt en stor flot SUV, Suzuki Across. Som Fyns mest sælgende forhandler af Suzuki er det lykkedes os allerede nu at få begge modeller hjem i vores udstilling.

- En ting, som vi tager med os fra 2020 og ind i 2021, er vores nyeste tiltag i form af fleksible åbningstider. Et tilbud til kunder, som ikke kan få vores åbningstider til at passe med deres hverdag, eller kunder, der ønsker at være alene i salgsafdelingen sammen med en salgsrådgiver. Her tilbyder vi, at man kan booke en fremvisning uden for normale åbningstider eller booke en fremvisning online via kamera. Vi tilpasser os vores kunder. Vi vil fortsætte succesen fra 2020 med at importere gode brugte biler, så kunderne får en bred vifte af biler at vælge imellem.

- Forventningerne til 2021 er skruet helt i vejret med introduktion af alle de spændende nye modeller samt mulighed for at finansiere bilerne ved os på meget attraktive vilkår med eller uden udbetaling. Er vi ikke billigere end banken med finansieringen, så giver vi en flaske rødvin.

Annonce

Keld Andersen, indehaver af K. Andersen Automobiler, Sunekær 2, 5471 Søndersø

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Året er som sådan gået godt. Vi startede lidt sløvt ud, og kom så godt igen. For at blive bremset hårdt op, da corona bankede på. Da tingene lysnede op, kom salget igen med fornyet styrke. Derefter har det kørt på det normale, indtil der igen blev snakket afgift. Efter udmeldingen fra statsministeren 16. december var det kun de kunder, der med fordel kunne købe en bil, der ville stige i afgift, der var fremme. Vi har solgt lidt flere biler i 2020, end vi plejer.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Jeg tror helt sikkert, at 2021 vil blive et godt år for os. Nu er vaccinen kommet, og der er ro på afgifterne, sammen med de udbetalte feriepenge vil det udløse et enormt salg. Ikke kun i bilbranchen, men generelt. Jeg tror på, at danskerne er klar til at forkæle sig selv oven på den omgang.

Morten Due Albrektsen, salgschef, Varebil Leasing, Nistedvej 48, 5270 Odense N

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Da corona startede, blev vi, som mange andre, bekymrede. Det viste sig dog hurtigt, at bilsalget på brugte varebiler fortsatte som normalt og faktisk fik et lille boost, da mange mindre virksomheder - især håndværkerne - skulle bruge en ekstra bil, fordi de fik mere at lave.

- Nystartede har vi også hjulpet, og mange af vores eksisterende kunder har ansat flere folk og købt en bil eller to mere. Bilsalget i 2020 har været over forventning.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Både i januar og februar har der været godt gang i salget, og vi får nye biler hele tiden, så vi har fortsat et stort og godt udvalg, som giver os mulighed for at bevare en god omsætning.

- I 2021 forventer vi overordnet et forholdsvis normalt år med godt salg i varebiler. Vi har altid de positive briller på, så medmindre der kommer mange flere restriktioner i forbindelse med corona, tror og håber vi som helhed på, at hjulene i hele bilbranchen, især for personbiler, kommer i gang igen.

Jan Thybo, indehaver, bilhuset Thybo A/S, Bredgade 74, 5492 Vissenbjerg

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Vi startede året med vores velbesøgte Nytårskur, som igen gjorde, at vi kom godt i gang med et forrygende salg, så kom covid-19, som lagde os ned i marts og april, hvorefter der virkelig kom gang i salget igen.

- Ford introducerede den nye Ford Kuga Plug-In Hybrid, PHEV, og det satte virkelig skub i salget. Vi har aldrig tidligere solgt så mange af en model som af Kuga PHEV. Det gav mange byttebiler, og de kom på det helt rigtige tidspunkt, hvor markedet for brugte biler var stigende, og efterspørgslen var stor.


Vores Transit Erhvervscenter præsterede stort salg af varebiler. Håndværkerne har haft travlt, og behovet for biler har været stigende igennem året.

Jan Thybo, indehaver, bilhuset Thybo A/S


- Vores Transit Erhvervscenter præsterede stort salg af varebiler. Håndværkerne har haft travlt, og behovet for biler har været stigende igennem året.

- Alt i alt trods corona er vi kommet tilfredsstillende igennem året - der skal lyde en stor tak til vores kunder og vores dygtige medarbejdere, som har æren for det. Vi har et dygtigt team, hvor vi hjælper hinanden med at nå vores mål.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi ser frem til et spændende 2021, hvor den grønne opstilling vil fylde mere og mere. I den første halvdel af året lancerer Ford den nye Mustang Mach-E, som den første fuld elektriske Ford-model med en rækkevidde på 610 kilometer og 0-100 kilometer i timen på 3,7 sekunder. Den forventer vi rigtig meget aktivitet omkring.

- Vi er allerede i dag godt med med Mondeo, Focus, Puma og Fiesta, som alle findes som hybrid-modeller, og i løbet af foråret kommer S-Max også som hybrid. Jeg tror, ligeledes at Kuga PHEV igen får et godt år. Den ligger godt i markedet til en super skarp pris. Nedlukningen af salgsafdelingen i januar og februar betød 40 procents tilbagegang i branchen i forhold til samme periode sidste år. Det gav os en mindre mavepuster, men vi er egentlig kommet fornuftigt igennem perioden takket være salget af brugte biler, som vi akut mangler flere af.

- Erhvervsafdelingen har også holdt os kørende i perioden, da der heldigvis har været godt gang i erhvervslivet. Vi tilpasser os perioden, vi befinder os i og ser hele tiden muligheder. Vi er klar til at sælge og levere flere biler både på personvogns- og varebilssiden, og vi forventer et spændende 2021.

Hans-Henrik Vilhelmsen, direktør, Volkswagen Svendborg, Englandsvej 1, 5700 Svendborg

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Vi havde heldigvis haft meget travlt i slutspurten på et på mange måder forfærdeligt år, hvor vi gik cirka 30 procent tilbage på nyvognssalget i forhold til 2019 og holdt niveau på brugtvognssalget. Vi har benyttet os af lønpakken i 2020, som virkelig har været god, ikke mindst for alle vores medarbejdere.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi forventer et noget mere stabilt 2021, men covid-19-spøgelset lurer jo derude i hvert fald de første seks måneder, så vi budgetterer med en lille forsigtig vækst, mest grundet vores introduktioner af flere nye modeller, blandt andet ID.4 og ID.5 samt et nyt spændende samarbejde med et nyt finansieringsselskab fra 1. marts, som kommer på markedet med helt nye og moderne løsninger til den fremtidige mobilitet. I forbindelse med vores covid-19-setup har vi indført toholdsskift på vores værksteder, hvilket vi fortsætter med fremadrettet, da vores kunder både har efterspurgt det, og fordi vi på den måde får udnyttet vores lokaler bedre og får muligheder for udvidelse på eftermarkedet.

Allan Nielsen, automobilforhandler, Bilcentret A. Nielsen, Mandal Alle 15, 5500 Middelfart

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Da Danmark lukkede ned i marts, oplevede vi et kortvarigt stop i bilhandlen. Vi oplevede heldigvis også, at vi har mange gode og loyale kunder, der bestilte tid på vores værksted og på den måde støttede op om vores forretning. Det er vi meget taknemmelige for.

- Der er ingen tvivl om, at en situation som denne, som landet er i, påvirker os alle. Det er hårdt hele tiden at være i alarmberedskab. Som ledelse har vi en forpligtigelse over for vores medarbejdere for at føre forretningen godt igennem de udfordringer, vi befinder os i. Bekymringerne ved den ukendte situation, og hvordan den vil påvirke os, er derfor store. Vores medarbejdere har også været udfordret af uvidenheden om, hvad denne covid-19-krise ville have af indvirkning på forretningen. Det har vores medarbejdere heldigvis håndteret på allerbedste vis.

- Kort efter den store nedlukning vendte salget tilbage, men den politiske snak omkring ændringer af bilafgifter og grøn omstilling satte herefter sit præg på dagligdagen og gav branchen unødvendige udfordringer. Som branche oplever vi straks, at bilsalget bliver påvirket, når politikerne åbner op for snak om afgifter. Alle i butikken forstod hurtigt alvoren af både covid-19 og snak om bilafgifter, og vi har formået at stå sammen.

- Med loyale kunder og medarbejdernes dedikation er vi kommet hele igennem krisen indtil nu, og vi har formået at holde næsten det samme salg i 2020, som vi havde i 2019. Vi lukkede 2020 af med stolthed over, hvad vi og vores medarbejdere har opnået i et så udfordrende år, samt en stor taknemmelighed over vores kunder, som har støttet op om os og vist os deres tillid.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi er nervøse for 2021, som har fået en meget hård start, da covid-19 langtfra er overstået endnu. De restriktioner, der har været gældende indtil udgangen af februar, har naturligvis gjort, at bilsalget er gået meget ned. Særligt, at det ikke har været forsvarligt af afholde de traditionsrige nytårskure har haft stor betydning. Vi har dog kunnet fejre, at vi i januar blev kåret til Årets Opel-forhandler 2020, hvilket har givet en øget stolthed i hele forretningen.

- Pr. 1. marts må vi igen have private kunder i salgsafdelingen. Vi tager alle nødvendige forholdsregler og glæder os til igen at tage imod kunderne. Vi har det rette team af medarbejdere, og vores modelprogram består nu også af både el- og hybrid-biler, så vi har de rette produkter. Ikke mindst ser vi meget frem til lanceringen af den nye Opel Mokka, der lander kort efter påske. Vi har et stærkt fundament i Bilcentret A. Nielsen A/S, så vi kan imødegå endnu et år med mange ubekendte faktorer og udfordringer.

Michael Espersen, filialchef, Audi Odense, Roesskovsvej 2, 5200 Odense

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Det har været skidt på grund af alt det her med covid-19. Vi har skåret i bemandingen, service og salg. Men vi har holdt skruen i vandet og solgt biler alligevel og har haft et godt år. Så vi klapper hinanden på skuldrene. Der er kun tre af vores ansatte, der har haft corona ud af en arbejdsplads med 145 mennesker. Vi ligger cirka 10 procent under salget i 2019 samlet set for hele huset for alle mærkerne. Erhvervsbiler har haft det svært, og vi kan godt mærke, bilfabrikkerne har været ramt. Vi er godt præsenteret inden for SUV i alle størrelser, og de har solgt godt.


Vi ligger cirka 10 procent under salget i 2019 samlet set for hele huset for alle mærkerne. Erhvervsbiler har haft det svært, og vi kan godt mærke, bilfabrikkerne har været ramt.

Michael Espersen, filialchef, Audi Odense


- Hvad forventer I jer af 2021?

- Der skal sælges ID.3 fra WV, den flytter sig fint, og ID.4 WV, hvor flere kunder har bestilt biler ubeset. Vi ser også frem til den nye Skoda Suberb, og når vi nærmer os sommerferien, modellen Enyaq, der er en mellemstor SUV, samt Q4 fra Audi med en pæn rækkevidde. Et spændende år med det grønne i fokus. Vi har et helt nyt værksted, der skal være elbilsværksted med det rigtige specialværktøj, så vi er helt klar til at servicere elbilerne.

Michael Østerhaab, indehaver, Østerhaabs Auto, Nørre Allé 26, 5610 Assens

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Bilsalget i 2020 på brugtvognsmarkedet har været noget ramt af coronanedlukningen. Brugtbilerne faldt hele tiden i pris, og vi var nødt til hele tiden at justere vores priser ned. Det betød, at vores varelager blev solgt med en meget lille profit eller med tab. Til det skal man huske, at vi stadig skal give 6 måneders garanti og 24 måneders reklamationsret. Det gjorde for vores vedkommende, at motivationen til at købe nyt ind ikke var ret høj. Så vores varelager har været helt i bund.

- Men 2020 bød også på positive ting, vi har haft travlt på værkstedet. Dette tror jeg skyldes flere ting, blandt andet har vi lavet mange varebiler, da alle håndværkere har haft travlt. Privatkunderne har haft råd og lyst til at reparere den gamle bil, og vi har lavet service på en hel del nyere privatbiler i alle mærker. En anden stor ting, der skete i 2020, er, at vi blev autoriseret forhandler af det kinesiske bilmærke Maxus, som vi forventer os en del af. 2020 er alt i alt endt bedre, end vi havde turdet håbe på.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- 2021 er kommet godt fra start, værkstedet har travlt, det kniber dog med bilsalget på grund af de mange coronarestriktioner. Vi håber selvfølgelig, at Corona er på retur, og tingene kan blive mere normale. Vi er i dag autoriseret forhandler af Isuzu og Maxus, og Isuzu kommer med en helt ny pickup lige om lidt, som kommer til at sparke røv. Vi glæder os også til at kunne fremvise vores nye elbilmærke Maxus til både privat- og erhvervskunder her i marts, når vi nu må holde åbent igen. I dag er der to varevognsmodeller og en personbil med syv sæder i programmet. I løbet af kort tid kommer der flere modeller, så vi glæder os til at komme i gang.

Søren Vinderslev, Filialchef, Bayern AutoGroup Odense, Sivmosevænget 1, Odense S

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Det er gået godt på trods af covid-19 i vores afdeling i Odense, hvor vi har solgt godt af både nye og brugte BMW’er. Vi matcher niveauet fra sidste år. Jeg tror, at manglende muligheder for at købe rejser og andre oplevelser har gjort, at folk har orienteret sig mod indkøb af langvarige forbrugsgoder, for eksempel en ny bil. Så vi har haft er et meget tilfredsstillende og privilegeret år.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Vi forventer et godt år, hvor der vil være fokus på den grønne omstilling. Vi er så heldige, at vi har en stor kundebase med loyale kunder. Ligeledes sælger vi biler fra en bilproducent, der ud over at være verdens mest bæredygtige, hele tiden udvikler nyt, og dermed driver nye kunder til butikken. Hele vores plug-in-hybrid-program kommer til at fylde meget i vores udvalg.

- Derudover kommer vi til at se en løbende udvikling på et spændende program af elbiler. Startende med BMW IX3 efterfulgt at BMW iX, en helt ny el-firehjulstrækker i BMW X5-segmentet med en forventet rækkevidde på over 600 kilometer på en opladning. Det samlede modelprogram gør, at vi håber at kunne øge vores markedsandele i 2021.

Jan Meier, direktør for salg af Mercedes-Benz-personbiler, P. Christensen, Krumtappen 20, 5260 Odense og Stensgårdvej 19, 5500 Middelfart

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Vi haft et travlt år i 2020. Det har været et rigtig godt år - på trods af corona, lukkede fabrikker i Tyskland, forsinkede biler og en ny politisk aftale om registreringsafgiften lige inden jul.

- Vi har oplevet en anderledes hverdag og udforsket andre måder at kommunikere med kunder og sælge biler på. Men vi har gennem hele året oplevet meget forståelse for situationen blandt kunder og samarbejdspartnere - og dermed i fællesskab kunnet opnå vores mål.

- Med lanceringerne af blandt andet GLA, GLB, EQV og E-klasse facelift har vi oplevet en fremgang i salget - særligt inden for firmabilssegmentet. Vi ser samtidig en stor interesse inden for el og plug-in-hybrid, hvor vi allerede nu kan tilbyde 24 plug-in-hybrider. Og med den nye registreringsafgift, der er udarbejdet for at sende flere grønne biler ud på de danske veje, forventer vi yderligere interesse for vores modeller, idet Mercedes-Benz i mange år har investeret stort i udviklingen af biler med lavt CO2-udslip.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Selvom vi startede året med restriktioner inden for detailhandlen, er vi optimistiske for året og forberedt på, at en del af dialogen med vores kunder fortsat vil foregå digitalt. Vi forsøger at tilpasse os og få det bedste ud af situationen - og vores medarbejdere er rigtig gode til omstillingen af arbejdsopgaverne.

- Samtidig forventer vi, at efterspørgslen på el og plug-in-hybrid vil stige yderligere - og vi er klar med rådgivning og vejledning i forhold til de nye modeller, blandt andet med videoer og videofremvisning. Derudover har vi spændende lanceringer på vej. Vi starter året med EQA - el-udgaven af vores populære A-klasse - derefter kommer den nye S-klasse, ny C-klasse samt elmodellerne EQS og EQB.

Ole Hindsgaul, Hindsgaul Biler, Fynsvej 15, 5500 Middelfart

- Hvordan er det gået med bilsalget hos jer i 2020?

- Det var egentlig et o.k. år - det hele taget i betragtning. Vi har nået vores salgsmål, som vi dog har justeret i forbindelse med coronakrisen. Ja, faktisk har vi ligget lidt over det forventede salg.

- Renault er kommet med plug-in-hybrider, som der har været interesse for. Vi har fået godt hul på vores varebiler, der plejer at tage lidt længere tid, men håndværkerne har haft travlt. Så blev det lidt svært i efteråret med snakken om afgifter.

- Hvad forventer I jer af 2021?

- Renault er på banen med Captur, og Zoe ZE er kommet til en fornuftig pris. Dacia kommer med ny Sandero, den har afgiften begunstiget. Dacia kommer med en ny elbil hen over sommeren, hvor man får en billig og fornuftig elbil til nærtrafik. Det er spændende med den grønne omstilling.

Annonce

Mest læste

Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce