Annonce
Langeland

Et år på norske hænder: STM-direktør ser store muligheder i øget digitalisering og forbedringer i produktionen

Det giver STM Vinduer nye muligheder at være blevet en del af den store, norske koncern Nordan. Det gælder blandt andet i forhold til at optimere produktionen, i forhold til yderligere digitalisering og også når det gælder muligheden for at teste nye produkter. Med nordmændenes konstruktive tilgang har det første - lille - år derfor været meget positivt, siger administrerende direktør Finn Methmann. Foto: Birgitte Carol Heiberg
STM-direktør Finn Methmann kalder det første år med Nordan i ryggen for meget positivt, og han ser store muligheder i at være en del af en stærk organisation, som kan hjælpe STM Vinduer med at strømline produktionen yderligere og øge digitaliseringen, så målet om vækst og flere lokale arbejdspladser kan indfries.
Annonce

Simmerbølle: Et lille år med nye ejere giver både grobund for en vis portion stolthed og fornyet optimisme hos STM Vinduer, hvor administrerende direktør Finn Methmann siden 17. januar 2020 har vænnet sig til at tale norsk.

Selv bruger han ofte ord som kultur og organisation, når han skal beskrive de muligheder, der ligger i at være en del af den store, norske koncern, Nordan, der har købt 70 procent af aktierne i STM Vinduer.

- Når man kigger tilbage, kan man godt være lidt stolt af, hvad vi har udrettet med den organisation, vi har haft, specielt når vi sammenligner os med de ressourcer, Nordan har til rådighed. Men når det er sagt, har vi helt andre muligheder i sådan en stor familie. Førhen havde vi måske to halve medarbejdere, der udgjorde vores udviklingsafdeling. Nordan har måske 10, og vi kan benytte os af deres testcenter og har fået en masse viden ind, som kan være med til at udvikle vores forretning, siger Finn Methmann.

Han har stået i spidsen for den familieejede virksomhed siden 2012. I den periode har virksomheden investeret massivt i nye maskiner og robotter, og det er formentlig en af årsagerne til, at den norske koncerns blik faldt på Langeland i bestræbelserne på at få den del af landkortet dækket ind med en fabrik.

Koncernen har i alt 11 fabrikker og 25 salgskontorer fordelt i Norge, Sverige, Polen og Litauen foruden Danmark.

Annonce

Nordeuropas bedste anlæg

- Vi har nogle gode produkter og et godt brand, og så har vi i løbet af to-tre år investeret omkring 40 millioner kroner i nye maskiner og et nyt maleranlæg, så vi var virkelig fit på mange områder. Vi kommer selvfølgelig ikke på vores konkurrenters fabrikker, men vi har fået tilkendegivelser om, at vores maleranlæg efter sigende skulle være et af Nordeuropas mest avancerede. Vi gik fra at have 17 mand til at arbejde der til tre mand og robotter for resten, forklarer Finn Methmann.


Vi er selvfølgelig blevet presset af nogle tidsfrister og andre måder at rapportere på, end vi er vant til, og det skal man lige have ind under huden. Nogle gange føler vi måske, at vi bruger tid på noget, hvor vi kunne bruge tiden bedre, men det er klart, at rapporteringen skal være i orden i en stor koncern. Og når summen gøres op, er der ingen tvivl om, at købet har været en styrkelse.

Finn Methmann, administrerende direktør i STM Vinduer om salget til Nordan


Det betyder dog ikke, at et norsk blik på produktionen ikke har kunnet finde forbedringer. I første omgang er det slået igennem i montagen.

- Nordmændene er rigtigt dygtige produktionsfolk. Vi har en meget automatiseret produktion i store dele af fabrikken, men i montageafdelingen er der stadig en del manuelle måder at gøre tingene på. Sådan er det også på de fleste andre af Nordans fabrikker, men vi kunne alligevel gøre det lidt anderledes. Vi er gået fra en funktionsopdelt montage til en mere teamopdelt montage. Hvor vi førhen havde måske 40 arbejdsborde, er vi gået til fem-seks teams, og det har været en meget positiv proces, forklarer Finn Methmann.

Det samme kommer nu til at ske i andre dele af produktionen, som på den måde skal gøres mere strømlinet. Som et eksempel kommer glas- og montageafdelingerne til at arbejde mere sammen for at kunne aflaste hinanden efter behov.

- Vi har meget fokus på at uddanne vores folk til at kunne klare flere arbejdsopgaver, og det giver også den enkelte medarbejder en helt anden oplevelse. Dagens mål i et team er 50 elementer, og kan man se, at de hænger lidt i den ene afdeling, skal ledelsen sørge for, at der kommer en medarbejder fra en anden afdeling og hjælper til.

- Den fleksibilitet giver en god teamspirit i produktionen, og det er en tilfredsstillelse at nå i mål, og der bliver sparret om, hvad der fungerer og ikke fungerer. Nordmændene har en meget konstruktiv tilgang til tingene, og det har været meget lærerigt for os at arbejde sammen med dem, oplever Finn Methmann.

Annonce

Digitale fordele

For ham har det selvfølgelig været en proces at skulle igennem et andet led end den tidligere bestyrelse, og de øvrige medarbejdere mærker også den norske tilstedeværelse.

Ikke kun fordi Nordans COO af og til er til stede i Simmerbølle på Langeland, men også fordi den danske fabrikschef løbende rapporterer til Nordan. Kommunikationen er altså tæt.

- Vi er selvfølgelig blevet presset af nogle tidsfrister og andre måder at rapportere på, end vi er vant til, og det skal man lige have ind under huden. Nogle gange føler vi måske, at vi bruger tid på noget, hvor vi kunne bruge tiden bedre, men det er klart, at rapporteringen skal være i orden i en stor koncern. Og når summen gøres op, er der ingen tvivl om, at købet har været en styrkelse, siger Finn Methmann.

Han ser især fordele ved at kunne udnytte de norske ressourcer i forhold til udviklingen af nye og mere differentierede produkter, hvor STM Vinduer nu har adgang til et testcenter og ikke skal købe den ydelse af eksterne. Samtidig ligger der nogle synergieffekter på digitaliseringsområdet, der bliver prioriteret højt det kommende år.

- Vinduesmarkedet er et meget konkurrencebetonet marked, fordi det ofte er håndværkerne, der afgør, hvad folk køber. Af respekt for sig selv vil håndværkerne selvfølgelig gerne sælge et godt produkt, men det er ikke altid, de kigger til vores side, fordi vi er lidt dyrere end mange andre. Det er indimellem vores udfordring, men der kan vi trække på nogle norske marketingsfolk, så vi også brandingmæssigt kommer videre.

- Vi er allerede langt i digitaliseringsprocessen, men vi kan adoptere alle de gode ting, der bliver udviklet i en stor koncern som Nordan. Det er en gave for en virksomhed som vores, fordi vi ikke selv har haft musklerne til det, forklarer Finn Methmann.

Nordan er en førende leverandør af vinduer og døre i Skandinavien og på de britiske øer. Koncernen har 1800 medarbejdere og omsatte i 2019 for 2,7 milliarder norske kroner.

STM Vinduer oplyser ikke sin omsætning, men virksomheden beskæftiger et sted mellem 120 og 130 medarbejdere.

Strategien med primært at satse på det danske marked gennem et samarbejde med Danske Byggecentre og tømrermestrene bliver der ikke ændret på, og med en stærk afslutning på 2020 ser Finn Methmann også meget positivt på fremtiden.

- Vi forventer, at branchen udvikler sig fornuftigt de kommende år. Prognosen for 2021 er, at niveauet måske endda bliver lidt højere end i 2020, så det er positivt at kunne gå ind i sådan et år med en positiv ordrebeholdning. Det giver ro, at der ikke er alt for megen kamp om ordrerne, siger Finn Methmann.

Annonce

Leder efter arbejdskraft

Han vil ikke kommentere resultatet for 2020, men han forventer vækst det kommende år. Hvor stor vil han ikke sætte tal på, men det er ingen hemmelighed, at virksomheden satser på at kunne skabe jobs til nogle af de lokale, der er blevet ledige som konsekvens af coronakrisen.

- Vi vil gerne øge antallet af lokale medarbejdere, og vi har også en del herfra, men vi har også nogle vikarer, som vi regulerer med i lavsæsonen fra januar til marts. De lokale vil vi gerne have arbejde til året rundt, men vi har haft brug for flere, end vi har kunnet skaffe, siger Finn Methmann.

Derfor går STM Vinduer i foråret i gang med et projekt i samarbejde med det lokale jobcenter for at skaffe lokal arbejdskraft i stil med et projekt, virksomheden gennemførte for nogle år siden.

Hvor mange, der bliver tale om, er "ikke lagt i beton endnu", men vinteren skal bruges til at oplære lokale, så STM Vinduer kan have yderligere 5-10 lokale medarbejdere, når byggesæsonen for alvor går i gang til april. På den lidt længere bane vil virksomheden helt ned i folkeskolen for at komme i dialog med eleverne om mulighederne for at tage en håndværksmæssig uddannelse og derefter skabe sig en karriere på fabrikken.

- Alle hernede kender den her store fabrik, som de kan se i horisonten, men det er vigtigt, at de unge mennesker også finder ud af, hvad det er for nogle folk, der arbejder her, og hvilken baggrund de kommer med.

- Vi har en lokal CSR-profil. Det er ikke de store midler, vi kan skyde i det, men skolerne er væsentlige for os. Der er mange talenter, vi skal tage vare på. Der er sikkert også nogle, der er kommet ud på et skråplan, og hvis vi kan være med til at hente dem ind igen, skal vi gøre det med de muligheder, vi har, siger Finn Methmann og nævner fordelen ved at være en del af en stor, familieejet koncern og ikke for eksempel en profitfokuseret kapitalfond.

- Kulturen og de mennesker, der skal rulle den ud, er utroligt vigtige i en proces som den, vi har været igennem. De er vigtigt, at de spiller med. Hvis de kom og ville trumfe noget igennem, kunne vi godt komme til at sidde med korslagte arme og tænke, at vi nu har gjort det meget godt. Men de har en meget konstruktiv tilgang. En fed kultur i en virksomhed, der også er familieejet. De er tålmodige og konstruktive og vil udvikle. Det er deres klare ambition, at der skal ske noget. Uanset hvor de er, får de en markant markedsposition, og det kommer de også til at få her, understreger Finn Methmann.

STM Vinduer

  • STM Vinduer har produceret vinduer og døre siden 1972.
  • Virksomheden har hovedsæde i Simmerbølle lidt uden for Rudkøbing og beskæftiger et sted mellem 120 og 130 medarbejdere fordelt med omkring 90 i produktionen og resten i salg og administration. Der er dog sæsonmæssige udsving, og virksomheden bruger derfor polske vikarer - på dansk overenskomst - der kan sendes hjem i lavsæsonen.
  • Produkterne afsættes hovedsageligt gennem byggemarkeder og tømrermestre, men virksomheden har også en smule eksport til Storbritannien og Tyskland.
  • STM Vinduer kom ud af det 2019 med en bruttofortjeneste på 55 millioner kroner og et overskud efter skat på 2,2 millioner kroner.
  • Virksomheden har været familieejet, men 17. januar 2020 solgte Henning Eriksen 70 procent af aktierne til den norske koncern Nordan. Hans tre børn, Henrik, Jesper og Charlotte Eriksen, ejer stadig hver 10 procent.
  • Nordan blev i sin tid stiftet af danskeren Johannes Rasmussen, som rejste til Norge, blev gift og grundlagde virksomhed i Moi mellem Kristiansand og Stavanger.
  • I dag har Nordan 11 fabrikker, 1800 ansatte og en omsætning på 2,7 milliarder norske kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce