Annonce
Svendborg

Erhvervsvalg: Flere kvinder bør vælge at blive f.eks. mekaniker. Samarbejde i Svendborg skal sikre det.

Erhvervsskolen i Svendborg har indgået samarbejde med AutoBranchen Danmark om fokus på kvinder i autouddannelserne. Arkivfoto
Svendborg Erhvervsskole og landsdækkende branche-organisation for bilværksteder vil få flere kvinder til at vælge den branche.

Svendborg: Erhvervsskolen i Svendborg har indgået samarbejde med AutoBranchen Danmark om fokus på kvinder i autouddannelserne.

Samarbejdet er det første på Fyn.

Samarbejdet med skolerne kommer som følge af, at Danmark ifølge en pressemeddelelse står til at mangle 60.000 faglærte om få år.

Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier er en erhvervsskole, der favner bredt. Skolen møder også kvinder på autouddannelserne, og man vil undersøge de unge pigers trivsel på skolen og i virksomheden. Det sker blandt andet i kraft af en årlig trivsels-måling. Formålet er at sikre, at autouddannelserne også er attraktive for kvinderne.

- Også i vores område må virksomhederne kæmpe for at få elever. Vi ved, at virksomhederne gerne vil have kvinder i ellers traditionelle mandefag, så både skolen og branchen skal se dem og høre dem og tage dem alvorligt. Vi ser det som naturligt at sætte ind overfor de unge kvinder, siger Rikke Søgren Raisa.

Hun er uddannelseschef for EUD Tech, Food og Business på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

Trivselsmålingen er udarbejdet af AutoBranchen Danmark i samarbejde med konsulenthuset Living Institute. Den bliver nu brugt af en række erhvervsskoler over hele Danmark og skal medvirke til at styrke indsatsen overfor kvinderne.

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, har hæftet sig ved, at kun 10 procent af medarbejderne i autobranchen er kvinder. Undersøgelser viser, at det giver bedre resultater med en mere ligelig kønsfordeling. Og da branchen står til at mangle faglærte, er interessen for kvinderne oplagt.

- Et værksted ser i dag helt anderledes ud, end det gjorde for 20 år siden. Vi skal vise kvinderne, at der er karrieremuligheder i autobranchen, og når vi måler kvindernes trivsel på uddannelsen, får vi pejlemærker for, hvad der er godt og hvad der er skidt på skolen såvel som i virksomheden, siger Gitte Seeberg.

Annonce
- Vi ser det som naturligt at sætte ind overfor de unge kvinder, siger Rikke Søgren Raisa. Hun er uddannelseschef for EUD Tech, Food og Business på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
OB

KOMMENTAR: OB er halvvejs på vippen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Annonce