Annonce
Fødselsdag

Erhvervsspids med op- og nedture fylder 60

Jens Bager var direktør for ALK-Abelló i 16 år og er nu bestyrelsesformand i Ambu og Better Collective. (Arkivfoto) Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

I mange år gik det stort set kun fremad for Jens Bager. Men sidste år kom der slinger i valsen.

Erhvervsmanden, der tirsdag den 29. oktober fylder 60 år, fulgte en støt opadgående karrierekurve.

Fra uddannelse over udstationering, chefstillinger, en toplederposition og endelig som bestyrelsesformand med rekordfart på børsen.

Jens Bager er oprindeligt fra Haderslev, men læste cand.merc. i København.

De første år af karrieren tilbragte han hos ØK, blandt andet med tre år i Sydafrika. Efter et stop hos hedengangne Incentive kom han ind i ledelsen hos Chr. Hansen.

Herfra blev Jens Bager i år 2000 udpeget som øverste direktør i vaccinevirksomheden ALK-Abelló, hvor han sad hele 16 år i chefstolen.

I slutningen af 2012 blev han sideløbende formand i medicoselskabet Ambu. Her blev aktiekursen 30-doblet i løbet af mindre end seks år med Jens Bager for bordenden.

Men kort efter at han solgte en luns af sine Ambu-aktier - for mere end 60 millioner kroner - fik investorerne kolde fødder. Aktien blev halveret på få måneder sidste år.

Da det begyndte at gå opad igen, skabte Jens Bager igen bølger. I maj udskiftede han den mangeårige succesdirektør, Lars Marcher, og så var der igen aktionærflugt.

Da Ambu efterfølgende måtte skrue ned for de økonomiske prognoser, begyndte investorerne også offentligt at kritisere formanden.

I Grundfos-ejende Poul Due Jensens Fond har der også været stormvejr. Jens Bager kom ind i bestyrelsen i 2017 og blev året efter formand - som afløser for stiftersønnen Niels Due Jensen.

Men glæden var kortvarig. Allerede et halvt år efter trak Jens Bager og næstformand Ingelise Bogason sig fra fonden med øjeblikkelig virkning. Årsagen var uenighed om strategien for Grundfos.

Jens Bager er også bestyrelsesformand for bettingfirmaet Better Collective og bruger også tid på at investere i selskaber inden for sundhed og teknologi.

Fritiden går blandt andet med løb og med familien, som tæller en hustru og tre børn. /ritzau

Jens Bager var direktør for ALK-Abelló i 16 år og er nu bestyrelsesformand i Ambu og Better Collective. (Arkivfoto) Ambu/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce