Annonce
Erhverv

Erhvervsråd: Kogtved-sag er ødelæggende for omdømme

Formand for Svendborg Erhvervsråd og næstformand i Teknik- og Erehvervsudvalget, Per Nykjær Jensen (V), vil bruge sagen om boligprojektet på Kogtved Søfartsskole som en løftestang for en principiel debat om, hvordan kommunen skal agere i sager om lokalplaner. Foto: Katrine Becher Damkjær
Venstres Per Nykjær Jensen efterlyser principiel debat ovenpå sag om Kogtved Søfartsskole og vil skrue ned for kommunens rolle som smagsdommer.
Annonce

Svendborg: Det ser med lørdagens aftale mellem borgmester Bo Hansen (S) og Humlebo Gruppens bestyrelsesformand Carsten Rasmussen ud til, at seniorboligprojektet på Kogtved Søfartsskole igen er på ret køl.

Men Venstres Per Nykjær Jensen har ikke glemt forløbet, og han er nu klar til at bruge sagen fra Kogtved Søfartsskole som en løftestang for en principiel debat om, hvordan kommunen skal agere i fremtiden i sager om lokalplaner.

Han er yderst kritisk overfor det forløb, han som næstformand i Teknik- og Erhvervsudvalget og formand for Erhvervsrådet har været vidne til, siden Humlebo Gruppen i efteråret viste interesse for den tomme søfartsskole. Han fortæller, at investor efter en tæt dialog med kommunens folk i november præsenterer et projekt, som alle i udvalget klapper i hænderne over.

- Man fortsætter dialogen med bygherrer, men tre dage før projektet skal i høring, og man skal trykke på den grønne knap i udvalget, dukker der otte benspænd op, som slet ikke har været vendt. Det er klart, at det vil gå galt, siger Per Nykjær Jensen.

Han henviser til otte principper for byggeriet, som bliver præsenteret for politikerne i udvalget, og som ender med at få Humlebo Gruppen til at trække sig og sender borgmester Bo Hansen på banen for at rede trådene ud.

- Bygherren var dybt forundret. Og vi har nu brug for en debat om, hvordan vi skal agere som kommune, og vi mener, vi i langt mindre grad skal være smagsdommere i vores screening, siger Per Nykjær Jensen.

Han mener, der findes en række sager, som på flere måder ligner den på Kogtved Søfartsskole, og som har betydet, projekter er blevet opgivet i Svendborg Kommune.

- Dem skal vi undgå, for det er den slags hændelser, der gør, at vi får lave placeringer i Dansk Industris analyser (en rangering af kommunerne efter erhvervsvenlighed, red.). Jeg tror ikke, at fire eller seks ugers ventetid på en byggesag kan hidse folk op, men denne her slags ting giver rigtig meget støj.

Hvad mener du med støj?

- Det giver os et dårligt omdømme. Man skal lytte mere til bygherren og have respekt for, at langt de fleste bygherrer gerne vil bygge noget, der er pænt.

Har du ingen grænser for, hvad en investor må, hvis man vil investere sine penge i Svendborg?

- Det vil nok vise sig en dag, at jeg har det, men min grundholdning er, at folk ikke vil bo i grimme huse, og bygherrer ikke vil bygge grimme huse. Vi skal lave nogle bevarende lokalplaner for de områder, hvor der er noget virkelig specielt – unikke bygninger eller en unik byggestil, som for eksempel Grev Schacks Vej. Men i den modsatte grøft har vi en sag fra Vædderen med et krav om tegltag for otte byggegrunde, mens de andre huse i området har sorte cementtagsten. Vi går op i nogle helt forkerte detaljer, siger Per Nykjær Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce