Svendborg: Svendborg Erhvervsskole har set fremgang i elevtallet siden sidste år. De erhvervsfaglige har set en fremgang siden 2015, men i 2020 var der et særligt spring.
Skolens direktør, Allan Kruse, mener fremgangen dels skyldes den øgede fokus på erhvervsuddannelser de seneste år, men også at corona har sat skub i de unge, som gik derhjemme.
En af de elever, som for nyligt er startet på grundforløb to på Svendborg Erhvervsskole, er Magnus Lund Hansen. Han er kokkelev.
- Jeg var skoletræt i folkeskolen. Det er blevet ændret efter jeg startede her. Nu glæder jeg mig til at komme i skole. Jeg får både noget at lave med mine hænder, og så handler det om mad, fortæller Magnus Lund Hansen.
Det har været en underlig start på det næste led i uddannelsen. På grund af corona har han ikke set deres klassekammerater.
Praktisk hjemmeundervisning gør en forskel
Magnus Lund HansenDe har også været gode til hjemmeundervisning. Vi fik for eksempel en kurv med råvarer og opskrifter, som vi skulle lave derhjemme og optage det. Det er meget federe en bare teori, og det var faktisk ret gode til det.
Men at han er landet på rette hylde, er Magnus Lund Hansen ikke i tvivl om.
- Jeg har vidst jeg ville være kok, siden jeg var i erhvervspraktik på The Balcony i Odense, og jeg har altid elsket at lave mad derhjemme, fortæller Magnus Lund Hansen og uddyber:
- De har også været gode til hjemmeundervisning. Vi fik for eksempel en kurv med råvarer og opskrifter, som vi skulle lave derhjemme og optage det. Det er meget federe end bare teori, lyder det fra Magnus Lund Hansen, der ser frem til genåbning, så han igen kan komme rigtig i skole og møde sine skolekammerater igen.