Annonce
Erhverv

Erhvervsdirektør efterlyser en samlet plan for Marstal Havn: Se det nu i en sammenhæng

- Jeg synes, det er uheldigt, at man ved en så stor ting som en discountvarebutik i givet fald træffer beslutningen isoleret set og ikke ser det i sammenhæng med resten af lokalplanen for hele Marstal Havn, for det kan være, at det ikke understøtter det, vi egentlig gerne vil, siger Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist- og Erhvervsforening. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Turist- og Erhvervschef Chris Hammeken efterlyser, at man laver en samlet lokalplan for Marstal Havn, før man tager beslutningen om en eventuel discountvarebutik ved færgeindsejlingen.
Annonce

Marstal: Se det nu i en sammenhæng.

Det er det enkle budskab fra erhvervsdirektør Chris Hammeken til de ærøske politikere, når de til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde skal diskutere muligheden om en kommende discount dagligvarebutik på Marstal Havn.

- Det her er en meget afgørende beslutning, det er ikke bare et lille plankeværk, man skal tage stilling til, siger han.

- Min holdning er, at vi skal se det i sammenhæng med lokalplanen for resten af havnen. Vi er en maritim ø, og vi har et mål, også i erhvervsforeningen, om at gøre Ærø til et maritimt mekka. Jeg synes, det er uheldigt, at man ved en så stor ting som en discountvarebutik i givet fald træffer beslutningen isoleret set og ikke ser det i sammenhæng med resten af lokalplanen for hele Marstal Havn, for det kan være, at det ikke understøtter det, vi egentlig gerne vil.

- Spørgsmålet er nu om den fremtidige udvikling af Marstal Havn skal understøtte denne oparbejdede identitet og maritime dna. En stor dagligvareforretning ved Ærøxpressens indsejling i Marstal Havn kan måske godt understøtte dette. Man skal aldrig sige aldrig, men beslutningen kan ikke ses isoleret.

Annonce

Se det i en helhed

Netop en samlet lokalplan for havnen arbejder man på for Gammel Havn i Ærøskøbing, og det mener Chris Hammeken er den eneste vej at gå.


Det her er en meget afgørende beslutning, det er ikke bare et lille plankeværk, man skal tage stilling til.

Chris Hammeken


- Det er den rigtige måde at gøre det på, og det har kommunalpolitikerne også besluttet at gøre med Marstal Havn her i 2021, så jeg synes ikke man bør træffe en isoleret delbeslutning for Marstal Havn uden at se det i en sammenhæng med resten, siger han.

- Det skaber også en bedre proces for borgerne og virksomheder i forhold til høring, når de kan se det i en sammenhæng. Man skal se det i en helhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce