Annonce
Søsiden

Erfaren motormand flytter sin virksomhed fra Sydfyn til Langeland

Martin Solmer har flyttet sin virksomhed fra Stenstrup til havneområdet i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Solmers Marine & Maskinservice er rykket fra Stenstrup til havneområdet i Rudkøbing og udvider med bådopbevaring.

Martin Solmers virksomhed har udviklet sig i en gunstig retning, så han sidste år besluttede sig for at indlede en flytning fra den havnefjerne adresse på Nordre Ringgade i Stenstrup til havneområdet i Rudkøbing.

- Svendborg var også inde i overvejelserne, men jeg fandt en god mulighed i Rudkøbing, så det købte jeg, fortæller Martin Solmer til Koøjet.

Martin Solmer kan nu melde, at hans virksomhed Solmers Marine & Maskinservice har fået sig indrettet på to havnenære lokationer i Rudkøbing.

Den ene er en bådopbevaringshal på Bellevue. I hallen, som ejes af Frits Feodor Nielsen har der gennem mange år været lager for trælast. Nu er trælasten ophørt, og Frits Feodor Nielsen har udlejet hallen til Martin Solmer, som allerede har haft enkelte både opbevaret.

Martin Solmers service- og reparationsværksted holder til nogle få hundrede meter derfra på adressen Havnegade 19 lige overfor Ørstedspavilonnen. Martin Solmer har erhvervet bygningerne fra Knud Mogensens nu ophørte virksomhed Bianca Service Center (ikke at forveksle med naboen, Bianca Yacht).

Solmers nyerhvervede kompleks omfatter en bygning oprindelig opført til ægpakkeri, men gennem de sidste mange år anvendt af maritime virksomheder. I denne bygning er der nyindrettet motor- og maskinværksted samt afdeling for salg af marinemotorer af fabrikatet Yanmar.

I en nyere hal ved siden af er der plads til at have både inde til service.

Udenfor har Martin Solmer parkeret sin traktortrukne, hydrauliske bådvogn. Den kan bakke ud ad havnens slæbested og hente både på op til 50 fod og 20 tons.

Martin Solmer har i alt omkring 25 års faglig erfaring i den sydfynske bådbranche fra bl. a. Walsted på Thurø og som værkfører på det nu ophørte Thurøbund-værft. For ti år siden etablerede Martin Solmer sig som selvstændig i Stenstrup.

- Jeg satser på kun at være mig selv. Det har jeg det fint med, siger Martin Solmer.

Annonce
Martin Solmer i sit nye værksted: - Jeg kommer selvfølgelig stadig rundt og yder service, men nu kan kunderne også sejle til mig, Det kunne de jo ikke til Stenstrup. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce