Annonce
Svendborg

Er vinden gratis - eller kan den koste skatteyderne penge?

En af de tre kæmpe vindmøller ved Broholm Gods kommer til at ligge få meter fra Øhavsstien. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Følgende oplysninger kan læses i et indlæg fra Flemming Larsen, Vester Skerninge, i FAA lørdag den. 17 oktober.

"Der produceres allerede nu så meget vindmøllestrøm, at en del går tabt, fordi vi ofte ikke kan nå at anvende det, når det blæser mere end 10m/s. Især ikke om natten. Og når der er overproduktion, og møllerne står stille, er det en yderst dårlig forretning, for så skal godsejeren fra Slagelse kompenseres - af Svendborg Kommune."

Jeg venter at høre embedsmænds/politikernes svar på denne oplysning/påstand?

Hvis Flemming Larsen har ret, er beslutningen om de tre kæmpe møller ved Broholm for alvor en katastrofe.


Kære byrådspolitikere: tænk jer nu godt om, undersøg sagen grundigt inden I tager stilling

Vagn Egelund


Udover at genere en masse beboere i området på deres helbred, deres ejendomsværdi, plastre landskabet til med store møller på et sted, hvor vindforholdene ifølge målinger ikke er optimale - og nu også i nærheden af den røde glentes rede, så risikerer borgerne i kommunen måske at blive til grin for deres egne penge?

Kære byrådspolitikere: tænk jer nu godt om, undersøg sagen grundigt inden I tager stilling.

Selvfølgelig skal vi løse vores energiforsyning med fornybare ressourcer: sol og vind. Men omtanke og planlægning bør komme først.

Vi mennesker lægger i forvejen beslag på næsten al Danmarks frie natur, og vindmøller er langt mere effektive i parker på havet, hvor de ikke generer i samme grad som på landjorden.

Solceller behøver ikke ligge på landbrugsjord - eller på "dårlige jorder", for her kunne netop naturen få fri. Der er så mange kvadratmeter flade tage i byerne, der kunne producere solcellestrøm.

Men inden man udbygger mere, er det nødvendigt at løse problemer med infrastruktur/teknologi til udnyttelse af overskudsproduktion.

Se på nedenstående link, hvilke problemer man har i Vestjylland med vindmølleparker, der står stille i perioder med rigtig god vind - på grund af overproduktion og overophedning af ledningsnettet.

https://www.tvmidtvest.dk/nyheder/09-12-2019/1930/tyskere-betaler-fa-slukket-danske-vindmoller?v

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce