Annonce
Langeland

Er først færdige om halvandet år: Nu starter nyt arbejde på broen

De karakteristiske gule skilte står igen ved foden af broen i begge ender og viser, at et halvandet år langt renoveringsarbejde nu går i gang. Foto: Ole Grube
Arbejde med forstærkning af Langelandsbroen er først færdigt i maj 2022 og koster 17,3 millioner kroner.
Annonce

Langeland: Skiltet med vejarbejde er snart en lige så integreret del af Langelandsbroen som den ikoniske bue på midten.

Mandag ruller folk fra entreprenørfirmaet Aarsleff Rail mandskabsvognene frem, og de pakker først sammen og drager hjem til Aarhus igen om halvandet år: Helt præcist den 6. maj 2022, hvis Vejdirektoratets tidsplan holder.

Det er den armerede jern inde i broen, der er rustet op, og nu lægger man i stedet ny armeringsjern uden på betonen for at forstærke brodækket. Det hele foregår inde i den 58 år gamle bro.

Et forsøg blev lavet i foråret på et enkelt brofag, og det faldt så heldigt ud, at man nu går i gang med at renovere alle 20 brofag efter samme metode. Prisen for arbejdet er 17,3 millioner kroner.

Annonce

Åben for trafik i begge retninger

Arbejdet betyder, at der bliver en hastighedsgrænse på broen på 50 kilometer i timen helt frem til den 6. maj 2022. Til gengæld er det planen, at begge spor vil være åbne for trafik i hele renoveringsperioden.

- Der kan komme perioder, hvor der skal læsses materialer af, eller hvor der skal køres noget væk, og hvor de bliver nødt til at bruge det ene spor og må sætte signalregulering op i en kort periode, men som udgangspunkt er det meningen, at der skal være to spor åbne, siger Dorthe Hvid, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Det sidste store reparationsarbejde på Langelandsbroen blev indledt i foråret 2018 og var først færdigt ved udgangen af 2019. Ordren lød dengang blandt andet på rustbeskyttelse af broens armering og betonreparationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce