Annonce
Fyn

Er du i tvivl?: Studiesøgende kan få udvidet hjælp helt frem til søndagens ansøgningsfrist

Flere unge ventes at søge ind på en videregående uddannelse i år. Og hos Studievalg Danmark i Studenterhuset på Amfipladsen er de klar med vejledning i udvidede åbningstider. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
På grund af corona-krisen ventes flere ansøgere til de videregående uddannelser, og derfor udvider Studievalg Danmark i Studenterhuset nu vejledningen til de unge, der kan få hjælp frem til ansøgningsfristen søndag den 5. juli klokken 12.
Annonce

Odense: Op mod 10.000 ekstra ansøgere ventes at ligge i de digitale bunker, når fristen for kvote 1-ansøgninger til de videregående uddannelser søndag den 5. juli udløber klokken 12.

Derfor har Studievalg Danmark med adresse blandt andet i Studenterhuset på Amfipladsen i Odense valgt at udvide åbningstiden, så endnu flere kan få hjælp og vejledning til at navigere i junglen af uddannelser.

Det fortæller Peter Præstgaard, centerleder hos Studievalg Danmark, Center Fyn.

- Det er svært at forudse præcis, hvilken effekt forårets covid-19-situation får på antallet af ansøgere til de videregående uddannelser. Det forventes dog, at væsentligt flere vil søge ind, siger han, der mærker en øget efterspørgsel på hjælp både fra unge og deres forældre.

Regeringen venter op mod 10.000 flere ansøgninger til de videregående uddannelser, og der er derfor givet tilskud til at oprette 5000 ekstra studiepladser.

Annonce

Ring eller mød op

Ifølge Peter Præstgaard viser erfaringen, at krisetider øger antallet af ansøgere, fordi flere unge går hurtigere i gang med en uddannelse end planlagt. Nogle har været nødt til at droppe rejseplaner og også sabbatår, fordi det kan være svært at finde arbejde, forklarer han.


Det er svært at forudse præcis, hvilken effekt forårets covid-19-situation får på antallet af ansøgere til de videregående uddannelser. Det forventes dog, at væsentligt flere vil søge ind.

Peter Præstgaard, centerleder hos Studievalg Danmark, Center Fyn


Frem til ansøgningsfristen 5. juli klokken 12 kan Studievalg Fyn kontaktes på telefon 3333 2000 i skiftende tidsrum, der fremgår af deres hjemmeside, og det er også muligt uden aftale at møde op i Studenterhuset fredag klokken 10-15, lørdag klokken 10-14 og søndag klokken 10-12.

Man skal medbringe egen mobil eller bærbar, og der må højst være to personer til vejledning ad gangen.

Studievalg Danmark er en national vejledningsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet med syv regionale vejledningscentre. Heraf et i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce