Annonce
Ærø

Er den virkelig så grøn, som alle siger?: Snart får du svar på mange af dine mange spørgsmål om elfærgen Ellen

Gætterier har der været mange af. Den 3. juni kommer der tal på elfærgens ydelse og økonomi. Billedet her er fra færgens jomfrutur i 2019. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
I begyndelsen af juni publiceres de længe ventede tal om elfærgen Ellens ydelse. Her vil man kunne få svar på, hvor meget energi færgen rent faktisk bruger, og om det er dyrere eller billigere at drifte en elfærge end en almindelig dieselfærge.
Annonce

Søby: Til august har elfærgen Ellen sejlet i et år, og det betyder, at der snart bliver publiceret tal for elfærgens ydelse.

I løbet af onsdag den 3. juni udsender arbejdsgruppen bag elfærgen en informationspakke om elfærgens formåen. Pakken vil kredse om fire emner: de økonomiske aspekter, de miljømæssige aspekter, de tekniske aspekter samt passagertilfredsheden og branchens syn på eldrift.

Ifølge en pressemeddelelse, som arbejdsgruppen har udsendt, vil publikationen udfylde et tomrum i beslutningstagernes eksisterende beslutningsgrundlag, og folkene bag projektet er overbeviste om, at historien om Ellen vil medføre et forandret syn på økonomien forbundet med eldrift i den kystnære skibstrafik.

"Ifølge en undersøgelse af Hellenic Institute of transport kan færger som Ellen dække over 900 færgeruter alene i Europa, derfor er potentialet for drivshusgas-reduktioner enormt globalt set," står der i pressemeddelelsen.

Har du lyst til at grave dig ned i elfærgetallene, skal du sende en mail energylab@aeroekommune.dk med "Ønsker informationspakken" i emnefeltet, så vil pakken blive sendt til dig i løbet af den 3. juni, lover arbejdsgruppen bag elfærgen./ANBI

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce