Annonce
Danmark

Er Danmark begyndt at samarbejde med Assad?

Borgerkrigen i Syrien er langtfra slut, og landets diktator Bashar al Assad er stadig ved magten. Manden, der er kendt for at lade sine soldater skyde med skarpt over for demonstranter, lader klyngebomber regne ned over beboelsesområder og bruger kemiske våben mod sin egen befolkning, er selv en tikkende bombe under trygheden i det borgerkrigshærgede land. Ikke desto mindre ønsker Udlændinge og Integrationsministeriet nu at sende syriske flygtninge tilbage til den syriske hovedstad Damaskus, hvor Assad har hovedsæde.

Svend Løbner

Vurderingen er, at ”forholdene i Damaskus i Syrien ikke længere er så alvorlige, at der er grundlag for at meddele eller forlænge midlertidige opholdstilladelser”, skriver ministeriet i en pressemeddelelse. Det drejer sig i første omgang om 900 flygtninge, der har fået midlertidig beskyttelse efter udlændingelovens § 7, stk. 3.

Ministeriet vil nu endevende sagerne for at vurdere, om flygtningene skal rejse hjem. Baggrunden er Flygtningenævnets vurdering af ”de generelle forhold for personer fra dette område”, dvs. Damaskus, som altså ikke længere er så alvorlige. På den baggrund har Flygtningenævnet allerede truffet de første fem afgørelser om, at ”syrere fra Damaskus ikke har behov for beskyttelse og skal udrejse af landet”. De syrere, som får genoptaget deres sag, skal nu leve med en trussel over deres hoveder om at blive sendt tilbage til det terrorregime, de flygtede fra. Ikke alene skal de frygte den generelle trussel fra personer i lokalsamfundet, som mener at de svigtede enten oprørsbevægelsen eller regeringsmagten ved at flygte ud af landet.

Annonce


De syrere, som får genoptaget deres sag, skal nu leve med en trussel over deres hoveder om at blive sendt tilbage til det terrorregime, de flygtede fra.


Men de ved heller ikke, hvordan de bliver modtaget og behandlet af styret, der ikke holder sig tilbage for at dræbe egne borgere.
Jo, det kan godt være, at de bliver indsluset i samfundet, så det ser godt ud med vestlige øjne de næste seks, 12, 18 måneder. Men de er for altid registreret i styrets databaser, og dets militærpoliti kan til enhver tid banke dem op midt om natten og sætte dem i fængsel på ubestemt tid. I det lys er spørgsmålet særdeles påtrængende: Er Danmark begyndt at samarbejde med Assad?

Glem ikke, at Syriens diktator ikke viger tilbage for at dræbe civile for at beholde sin magt.

Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce