Annonce
Fyn

Enhedslisten beskyldt for sabotage og obstruktion: Nu skal byrådet samles til ekstraordinært møde

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) valgte på onsdagens byrådsmøde at indkalde til et ekstraordinært møde på mandag, efter Enhedslisten ifølge flere partiers opfattelse saboterede og obstruerede et dagsordenspunkt om en VVM-undersøgelse. Arkivfoto: Kim Rune
Mandag morgen skal byrådet samles til ekstraordinært byrådsmøde, efter Enhedslisten på onsdagens byrådsmøde afviste af behandle en Vollsmose-sag, de selv havde bedt om.
Annonce

Det er obstruktion. Sabotage. Det rene drilleri. Virkelig ufint, dårlig stil og ikke et parti værdigt.

Enhedslisten blev mødt af kras kritik og for byrådssalen uvante ord, da de onsdag modsatte sig at tage diskussionen om en VVM-undersøgelse, der skal vurdere påvirkningen af miljøet, når nedrivningerne i Vollsmose tager fart.

Den undersøgelse skulle egentlig have været vedtaget i By- og Kulturudvalget tirsdag, men som modstandere af nedrivningerne brugte Enhedslisten deres såkaldte standsningsret og løftede sagen ind på et byrådsmøde. Bare ikke byrådsmødet onsdag.

- Debatten i By- og Kulturudvalget er ikke offentlig, og derfor vil vi gerne have den i byrådssalen, argumenterede Søren Freiesleben fra Enhedslisten. Og når det ikke duede allerede på onsdagens byrådsmøde skyldes det, at det ikke har fremgået af dagsordenen, og offentligheden derfor ikke har haft chance for at vide, at diskussionen ville blive taget netop dér.

- Det er mest demokratisk, at det er synligt for offentligheden, at vi har sagen på, sagde Freiesleben.

Annonce

Ude af proportioner

Men da alle interesserede har haft mulighed for at læse sagen på den åbne dagsorden til By- og Kulturudvalgets møde tirsdag, stillede flere partier sig helt uforstående over for, at det skulle være nødvendigt på den vis at forhale sagen ved at udsætte den til næste byrådsmøde om knap en måned.

- Vi skylder borgerne i Vollsmose ikke at trække det i langdrag, påpegede blandt andre Jane Jegind (V) og fremhævede, at et meget stort byrådsflertal står bag nedrivningerne af 1000 boliger i Vollsmose.

- Vi skal sikre den bedst mulige proces, og det bidrager I ikke til, sagde hun direkte henvendt til Enhedslisten.

Heller ikke borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ønskede at udsætte beslutningen i flere uger - omkostningerne vil være helt ude af proportioner, konstaterede han - og efter en halv times diskussion indkaldte han derfor til et ekstraordinært byrådsmøde på mandag med ét punkt på dagsordenen:

VVM-undersøgelsen i forbindelse med Vollsmose-nedrivningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Langeland For abonnenter

Venstre vil bygge nyt plejehjem på Langeland: Forlod forhandlinger efter forgæves forsøg på enighed

Annonce